~~ קדירת אורז כבש ורימונים בתנור ~~


לאוהבי כבש בטעם של כבש (אני! אני!) מנה חגיגית יפה וטעימה. הכבש מבושל במעט מים ותבלינים. בציר הריחני הזה משתמשים  כדי לבשל / לאפות את הקדירה. ומה יש בה, בקדירה? אורז ספוג טעמים, כבש עסיסים, ורימונים - שעכשיו הם הכי אדומים והכי מתוקים





מצרכים לציר
בצל גדול פרוס לטבעות
קילו קוביות כבש
גבעול סלרי
כ- 10 זרעי הל
כ- 5 גרגירי פלפל אנגלי
מקל קטן של קינמון
מלח - פלפל
~
מצרכים לקדירה
שתי כוסות אורז מושרים במים לחצי שעה  ומסוננים
גרגירים ורימון וחצי
שתי כפות רכז רימונים

גבעול סלרי חתוך למקטעים
זרזיף שמן זית
גרגירים מחצי רימון, בשביל ההגשה


הציר
מטגנים את הבצל במעט שמן
מוסיפים את כל שאר המצרכים
מוסיפים מים לכיסוי ועוד קצת
מבשלים כחצי שעה
מסננים ושומרים: בצד אחד את הבשר, הבצל והסלרי
בצד שני את הציר הריחני
אפשר להכין יומיים מראש לפני הסינון ולשמור במקרר

הקדירה
בקדירה שנכנסת לתנור (אפשר גם תבנית ח"פ או פיירקס) מסדרים בשכבות
קודם את הסלרי ומעל, חצי כמות האורז, מתבלים במלח - פלפל וכף רכז רימונים
מכסים במעט גרגירי רימון, ומעל הרימונים מסדרים את הבשר עם הבצל והסלרי המבושלים
מכסים בשאר האורז + מלח + פלפל + רכז רימונים
יוצקים על הכל את הציר (כולל הזרעים ומקל הקינמון), עד לגובה 2 סנטמטרים מעל האורז
אם חסר נוזלים שמים מים
מזליפים מעט שמן זית
מכסים היטב בנייר כסף ובמכסה אם יש
מכניסים לתנור לשעתיים בחום 180 מעלות
כדאי להציץ כבר אחרי שעה וחצי כדי לבדוק אם האורז יפה
בהגשה, מקשטים במעט גרגירי רימון


~

תגובה 1:

אסנת הראל אמר/ה...

נראה כמתכון טוב לראש השנה.
האם ניתן להחליף לבקר ואם כן איזה חלק היית ממליצה ?
תודה אסנת