~~~~~~~~ פלפל קלוי ברוטב בלסמי ותימין ~~~~~

פלפלים צהובים קלויים, צבע נהדר על השולחן
.
.
הרבה פעמים אני קולה פלפלים עוד לפני שאני יודעת מה אני
הולכת לעשות בהם - כי ריח של פלפלים קלויים זה ריח משגע, וכי
הרי..תמיד אפשר לאלתר משהו
~
כאן הם מוגשים עם רוטב בלסמי
הרוטב עצמו – טוב שיהיה קבוע במקרר, הוא הולך נהדר
על סלט חסה, על פלטה של ירקות חיים או מאודים כגון
ברוקולי או תפוח אדמה

.
.מצרכים
ארבע פלפלים אדומים, צהובים או כתומים
לרוטב
שליש כוס חומץ בלסמי
שני שליש כוס שמן זית
כפית חרדל דיז'ון
כפית סוכר או דבש
שן שום כתושה
עלים מגבעול תימין


הכנה
מכניסים לצנצנת בעלת מכסה את כל מצרכי הרוטב
סוגרים ומנערים היטב עד שנוצרת אמולציה
נשמר במקרר מספר שבועות - מנערים שוב ממש לפני השימוש
קולים את הפלפלים על אש גלויה ומקלפים
חותכים לרצועות דקות
מסדרים את הפלפלים בקערת הגשה
מטפטפים מעט מהרוטב ומקשטים בעלי תימין

אין תגובות: