~~~~~~~~~~~~ שאלרם צ'אקר ~~~~~~~~~

chalram tsaker



לפת מתוקה? אני חושבת צריך להיות עיראקי
כדי להמציא מתכון כזה אבל ניחה..הבעל ביקש
ואני חיפשתי..ולשימחתי שרי, השגרירה שלי לעינייני
מטעמי עיראק באה לעזרתי
ונידבה לי את המעדן המדובר
.
.

מצרכים
שש לפתות בגודל בינוני מקולפות וחתוכות לרבעים
ארבע כפות סוכר
מים
שקית תה
מעט מלח
שלוש טיפות לימון
.
.הכנה
שמים בסיר קטן את הסוכר ונותנים לו להתקרמל מספר דקות
מוסיפים את הלפת, מים לדי כיסוי, שקית תה, מעט מלח ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים המוווון זמן על אש קטנה
עדיף על הפלטה של שבת כל הלילה
לקראת הסוף מוסיפים את הלימון ומגישים פושר
כמה רבעים וקצת רוטב בתוך שקסות
שהן קעריות קטנות - כך הוא אומר

~~
מרילין איילון

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

אצלנו אוכלים הרבה מזה, בעיקר בחורף=)
טעי טעים