~~~~~~~~~~~~~~ פסטו ~~~~~~~~~

Pesto


פסטו - ישר מהגינה

.
פסטו הוא ממרח כמעט קבוע במקרר ובמקפיא שלנו. מדי כמה חודשים אני
יורדת לקטיף בזיליקום, וחוזרת למטבח עם שקיות מלאות עלים וריח
אחחח איזה ריח
אנחנו אולכים פסטו על פסטה, על פרוסת לחם, ברוטב עגבניות של הפיצה
בממרח גבינה ולפעמים במרק ירקות
~~
בהרבה מתכוני פסטו משלבים אגוזים למיניהם וגבינות כחלק מהממרח
לטעמי יותר מעניין להשאיר את הממרח נקי - רק עם בזיליקום
את האגוזים או את הגבינה אני מעדיפה להוסיף מעל על פי הצורך ואז
מרוויחים
תוספת צבע ומרקם

מצרכים
ארבע כוסות דחוסים של עלי בזיליקום שטופים ומנוגבים - בלי הגבעולים
ארבע שיני שום קצוצות
כוס שמן זית
מלח


הכנה
מכניסים את הכל למעבד מזון ומרסקים למחית
ממלאים צנצנות קטנות
צנצנת אחת שמים במקרר לשימוש מיידי
ואת שאר הצנצנות שומרים במקפיא
.
.
pesto vite fait
4 verre de feuilles de basilique
4 petit morceau d'ail que j'ai oublier le mot
1 verre d'huile d'olive
sel
~
passer le tout jusqu'a que ce soit cremeux.

תגובה 1:

רחלה אמר/ה...

האם ניתן להשתמש בבזיליקום מיובש?
ואם לא, היכן אפשר להשיג טרי בהכשר טוב?