~~ פילו ממולא ריקוטה וחציל קלוי ~~

טעים ואלגנטי
.
דפי פילו הם דקים ועדינים ובבעזרתם אפשר בקלות לייצר מאפים
פריכים וקלילים. רצוי להוציא את החפישה מהמקפיא אל המקרר ללילה שלם
ורק אז להתחיל לעבוד איתם
.
מצרכים ל- 10 יחידות
חמש עלי פילו חתוכים לארבע- כל אחד, סך הכל 20 ריבועים
חמאה מומסת
.
מילוי
מאתיים חמישים גרם גבינת ריקוטה
חציל קטן קלוי
בצל קצוץ מטוגן לצבע זהוב
כפית קמח
רבע כפית קצח
מלח - פלפל
לקישוט: סומק / קצח / פפריקה אדומה

הכנה
מערבבים את כל המצרכים של המילוי
מניחים ריבוע בצק פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בחמאה מומסת
מניחים מעל ריבוע נוסף ומברישים גם אותו
שמים בשליש התחתון של הריבוע כפית מהתערובת, מסודר בצורת נחש
קודם סוגרים בצדדים, ולאחר מכן מגלגלים לצורת סיגר
מסדרים על גבי נייר אפיה, מברישים בעוד מעט חמאה מומסת
מפזרים מעט סומק / פפריקה מתוקה ואופים עד להזהבה

אין תגובות: