כשביום גשום דודה אילנה הגיעה אלי באוטובוס, שלוש זוקיני צהובים
גדולים בידה ומצהירה בחיוך גדול "זה לשבת"..ידעתי שאני חייבת
לעשות איתם חסד אבל רק כשהסלמון עמד מופשר על השיש
ידעתי שאני הולכת לשדך ביניהם
גדולים בידה ומצהירה בחיוך גדול "זה לשבת"..ידעתי שאני חייבת
לעשות איתם חסד אבל רק כשהסלמון עמד מופשר על השיש
ידעתי שאני הולכת לשדך ביניהם
~~
תחילה מטגנים את הדג בשמן זית - צריך בשביל זה מחבת גדולה יחסית
אחר כך מסדרים אותו בתבנית יחד עם הזוקיני שהוקפצו גם הם בשמן זית
מתבלים את הכל בעשבי תיבול ריחניים, אופים
ומגישים לכל סועד פרוסה מן הדג כשלצידה מניפה של ירקות
~~
~~
~~
מצרכים
פילה דג סלמון שלם מופשר נקי ומנוגב
שני זוקינים צהובים פרוסים
גמבה אדומה חתוכה לקוביות בינוניות
גזר מקולף וחתוך לרצועות דקות
שמן זית
טימין, מלח גס, פלפל גרוס, רוזמרין
~~
תערובת לציפוי לדג
שתי כפות פירורי לחם
ארבע שיני שום כתושים
כפית טימין
כף חרדל
ארבע כפות שמן זית
ארבע כפות יין לבן יבש
חצי כפית מלח
~~
הכנה
מטגנים בשמן זית את הצד עם העור של הדג כ- 5 דקות
מסדרים אותו בתבנית מרופדת בנייר אפיה, עם העור כלפי מטה וממליחים
מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים על הדג
מטגנים/מקפיצים בשמן זית את הזוקיני, הגמבה והגזר
את הגזר מסדרים שתי וערב על הדג
את הזוקיני והגמבות מסדרים יפה בתבנית, מסביב לדג
מתבלים את הירקות במלח גס, פלפל גרוס, טימין ורוזמרין
אופים בלי כיסוי כ- 15 דקות בחום בינוני
תגובה 1:
ניראה טוב ועסיסי לביראות
ביזו מאשרי
ושבוע טוב
הוסף רשומת תגובה