חלה בצורת מנורת בית המקדש
~אין על חלות מעשה בית. אלו החלות הראשונות שלמדתי להכין חלות בטעם של שבת...כיצד ממצרכים הכי בסיסיים אפשר להפיק מאפה כל כך מעורר את הנשמה? להלן מתכון עם 2 קילו קמח, כמו שקיבלתי אותו. שימו לב, בהמשך המתכון שמתי טיפים, גם סוגי קליעות שונות ולבסוף קישורים למידע נוסך
מצרכים
שני קילו קמח מנופה
ארבע כפות שמרים יבשים
שמונה כפות סוכר
שתי כפות מלח
כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ
חצי כוס שמן
שמונה כפות סוכר
שתי כפות מלח
כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ
חצי כוס שמן
הכנה
מערבבים יחד את המצרכים היבשים על פי הסדר הרשום
מוסיפים את המים החמימים, לשים מספר דקות עד שהבצק מתחיל להתגבש
מוסיפים את השמן ולשים 10 דקות
משמנים מעט את פני הבצק ומכסים במגבת מתפיחים עד להכפלת הנפח - בערך שעה עד שעה וחצי
לשים את הבצק מספר דקות ויוצרים ממנו את החלות בצורה הרצויה
מ ורחים על החלות ביצה טרופה מהולה במעט מים או שמן
מפזרים עליהם תבלינים לבחירה מכסים ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים במשך כ- 20 דקות
בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני
אופים עד שמשחים יפה, מוציאים אותן מהתבנית ומצננים
מוסיפים את המים החמימים, לשים מספר דקות עד שהבצק מתחיל להתגבש
מוסיפים את השמן ולשים 10 דקות
משמנים מעט את פני הבצק ומכסים במגבת מתפיחים עד להכפלת הנפח - בערך שעה עד שעה וחצי
לשים את הבצק מספר דקות ויוצרים ממנו את החלות בצורה הרצויה
מ ורחים על החלות ביצה טרופה מהולה במעט מים או שמן
מפזרים עליהם תבלינים לבחירה מכסים ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים במשך כ- 20 דקות
בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני
אופים עד שמשחים יפה, מוציאים אותן מהתבנית ומצננים
טיפים
על מנת לקבל חלות אווריריות במיוחד, לאחר חלוקת הבצק לחלקים המיועדים לקליעה רדדו במערוך כל חתיכת בצק ליריעה מאורכת בעובי כחצי סנטים גלגלו כל יריעה לגליל, ועבדו אותו כך שלא יראה קו החיבור שלו קלעו את החלות מן הגלילים שהתקבלו . בשיטה זו, גם קל יותר ליצור את הרצועות - הן מתארכות בקלות
~~
לפעמים כשאני יודעת שלא יהיה לי זמן להתפנות חלות ביום שישי בעיקר בימי החורף הקצרים, אני מכינה אותם ביום חמישי ומיד אחרי שהחלות התקררו עותפית אותן בנייר כסף ובשקית ניילון ומקפיאה שעתיים לפני הסעודה מוציאים את החלה להפשרה על השיש ולאחר שעה מניחים אותה על הפלטה בלי הנייר כסף. ביום חול, אפשר לחמם בתנור בחום נמוך 20 דקות עם הנייר כסף ויוצא דנדש
~~
~~
הקפידו לא למתוח את הרצועות בזמן הקליעה אחרת הן עלולות להקרע בזמן האפיה
~~
בנוסף לשומשום ולפרג המסורתיים אפשר להתשמש בסוגים רבים של תבלינים לפי הטעם וכיד הדימיון אפשר לפזר קצח, זעתר, מלח גס, שיבולת שועל, גרעיני חמניות קימל, או אפילו לפזר עליהן קמח לבן או קמח מלא
~~
אחרי שהחלה יצאה מהתנור, הניחה עליה מספר מגבות מטבח עד שהיא תתקרר
כך החלה תישמר רכה ואוורירית
כך החלה תישמר רכה ואוורירית
~~
כידאי לשמן מעט את הידיים לפני הקליעה - כמו ששמים קרם ידיים
סוגי קליעות
חמסה
.
.
.
במרכז שבלול, באמצע שתי רצועות מלופפות, ולבסוף רצועה
.
.
.
קליעה מ 4 רצועות
.
.
.
חילזון
.
.צב
.צב
.
.
חלות בציפוי שומשום מלא ורגיל מעורבים
.
.
שולחן שבת
~~
ועכשיו, אם אתם רוצים לראות קליעה מקצועית ממש
קבלו סרטון הדגמה לקליעת חלות מ- 3, 4 5 ו- 6 רצועות
קבלו סרטון הדגמה לקליעת חלות מ- 3, 4 5 ו- 6 רצועות
בנוסף יש כאן סדנה מצולמת שהכינה מנדרינה וערך שמני, שניהם עמיתים
בפורום מתכונים.נט בסדנה, מנדרינה מראה כיצד לקלוע חלה מ- 6, עם טיפ נהדר
בפורום מתכונים.נט בסדנה, מנדרינה מראה כיצד לקלוע חלה מ- 6, עם טיפ נהדר
וכאן, סבין היקרה גם מפורום מתכונים.נט ערכה קובץ וורד עם צילומים של
קליעת צמה מ- 4 בעזרת פלסטלינה
קליעת צמה מ- 4 בעזרת פלסטלינה
סירטון של ענת גורן - ענת מסבירה על הפרשת חלה ומדגימה סוגי קליעות
15 תגובות:
je suis fiere de toi ma puce
je t'adore
gros bisous
חג חנוכה שמח
שונט
מרילין פשוט נפלא!
חג אורים שמח לך ולכל בית ישראל - אמן!
ריקי |משעת סיפור)
ואווו אחד גדול. הכל מקסים ! כל הכבוד ותודות על השיתוף :-)
מרילין יקרה
נסיון ראשון שלי בשמרים דווקא עם החלה. כמה פשוט, ככה נפלאה
שיהיו לך ימים מופלאים
פנינה
כל הכבוד לך - אכן בצק מעולה!
כל הכבוד לך - אכן בצק מעולה!
שבת שלום
http://www.facebook.com/profile.php?id=545288451
זה חלה שלך או שלה?
אשה בשם Levana Reiser מראה בפייסבוק שלה את החלה מנורת בית המקדש שלך.והיא טוענת שהיא הכינה.ממש חוצפה.
איך יכול להיות שאין במתכון הזה ביצים?
אני לא הצלחתי לעבוד עם הבצק.. המיקסר לא הצליח ללוש אותו, והוא נשאר צמיגי ולא להתגבש אפילו לכדורים קטנים...
מרילין תודה על השיתוף, את ענקית ! (בלב) תודה- זה נהדר :)
מרילין תודה על השיתוף וטוב ליבך, האם תוכלי להסביר גם איך לקלוע חלה בצורת חנוכיה?
אני צריך עזרה דחוף
אני יוצר חלות משלוש רצועות ששיטחתי במערוך וגלגלתי לרצועות חלקות ושוות לאחר הקליעה אני מניח להתפחה מכוסה בניילון ועד שנכנסים לתנור הם נראים מעולה תפוחות ושלמות אבל לצערי כשהן יוצאות זה יוצע אם בקע/בצק מפוצץ מהמתיחה באמצע איך אני יכול להתגבר על הבעיה הזאת ושהחלות יצאו שלמות וחלקות
אני מכינה חלות לעיתים רחוקות. אבל כבר שנים את אותו המתכון. שלך. תודה!
הוסף רשומת תגובה