~~ פאי דלעת ~~



את הפאי מכינים בשלושה שלבים: קודם מכינים את הקלטית ואופים אותה חצי אפיה
אני חושבת שקוראים לזה אפיה עיוורת..אבל אל תתפסו אותי במילה. אחר כך מכינים את המלית ולבסוף אופים ביחד.
הטעם של הדלעת הולך מצויין עם הקינמון והמוסקט ובכלל המנה גם יפה וגם טעימה.
במתכון עושים שימוש בדלעת מבושלת
ניתן לבשל אותה במים ולסנן היטב, או לאדות
בסיר אידוי, או אפילו לאפות אותה בתנור..שמבחינתי זו
האופציה הטעימה ביותר

בצק פריך
כוס ורבע קמח
מאה גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
שתי כפיות סוכר
חלמון אחד
כף חלב קר

הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני
שמים את הקמח והסוכר בקערה ובעזרת האצבעות משפשפים את
החמאה לתוכו עד שמתקבל מרקם פירורי
.מוסיפים את החלמון והחלב ואוספים לכדור, עם כמה שפחות לישה
אם צריך מוסיפים עוד כף חלב/מים
ועוטפים בנייילון נצמד ומקררים 30 דקות
מרדדים את הבצק בין שני גליונות נייר אפייה כדי שיכסה
תבנית פאי בקוטר 23 ס"מ
אופים כ- רבע שעה בחום בינוני
~~~~~~~
מלית
שתי ביצים טרופות
כוס סוכר חום
חצי קילו דלעת נטו מבושלת, מעוכה ומצוננת
שליש כוס שמנת מתוקה
שלושת רבעי כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
חצי כפית זנג'ביל יבש טחון
כף יין אדום מתוק
~~~~
הכנה
מקציפים את הביצים עם הסוכר
מוסיפים את הדלעת, השמנת והתבלינים ומערבבים היטב
יוצקים לקלטית החצי אפויה
אופים כ- 40 דקות
אם שולי הבצק מתחילים להישרף - מכסים בנייר אלומיניום
~~~~~~~
בשהראת מתכון שהביאה חמדה

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרלין שלום רב
באיזה תבנית אופים את העוגה?
דידי

אנונימי אמר/ה...

יש אפשרות להפוך את הפאי לפרווה? איך? תודה.
אני ממש אוהבת את הבלוג שלך.