~~ לחמניות ממולאות בטעם טוניסאי ~~


הרעיון פשוט, מכינים בצק ללחמניות, ולפני האפיה, ממלאים אותן בכל טוב  אופים אותן והנה לכם..מבחוץ לחמניה רגילה, אבל בפנים הפתעה טעימה. סדנוויץ מוכן ומילוי לא יברח.


את המתכון ללחמניות נתנה לי מנוחה, אישתו של החשמלאי שלנו והן מככבות אצלי בכל הזדמנות, ותמיד יש לי מלאי במקפיא. שימו לב לכמות הסוכר..כן הלחמניות קצת מתוקות, וזה כי הן מוגדרות "מזונות" ולא "המוציא" אם רוצים אפשר להוריד את הסוכר לדי חצי כוס ל- 2 קילו קמח.
.
שבוע שעבר הייתה הפעם הראשונה שמילאתי אותן והמילוי היה גבינת פרומעז מעורבבת עם משמש מיובש
חבל לכם על הזמן - פשוט לא הספקתי לצלם הן חוסלו מיידית.
הפעם הכנתי את אלו במילוי כמו סנדוויץ' טוניסאי חוץ מלימון כבוש שלא היה לי
.
הערה חשובה:
 כשממלאים את הלחמניות, צריך למצוא את האיזון המושלם
בין מילוי שהיה בשפע, לבין לחמניה שלא תקרע .
הבצק מאוד גמיש, כך שניתן להעמיס די הרבה מלית
נצלו זאת, כי אין יותר בעסה ממילוי מקומצן.
.


מצרכים לבצק - אפשר כמובן לעשות רק קילו אחד
2 קילו קמח מנופה
4 כפות שמרים
1.5 כוס סוכר
2 כפות מלח
3/4 כוס שמן
2 ביצים
5 כוסות מים חמימים

הכנת הבצק
שמים בקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב
מוסיפים את החומרים הלחים ולשים 10 דקות
מכסים במגבת ומתפיחים עד שמכפיל את נפחו
.
אם הכוונה היא להכין לחמניות רגילות, בשלב זה קורצים בצק, יוצרים צורות, מניחים על התבנית, מורחים ביצה, מפזרים תבלינים, נותנים לתפוח פעם נוספת ואופים עד ששחום. אבל כאן התהליך שונה
.
מכינים את המילוי
תפוח אדמה
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מקררים אותן, מקלפים, חותכים לקוביות, מתבלים בשמן זית, מלח וכמון
ביצים
מבשלים ביצים, מקררים, מקלפים, חותכים לקוביות, מתבלים במלח ופלפל שחור
טונה
שמים בקערה טונה מסוננת משמן ומערבבים טוב עם קצת הריסה - חריפות על פי טעמכם האישי
זיתים
חותכים זיתים מגולענים לשניים ומזליפים קצת מיץ לימון
הכנת המנה
שוקלים פיסות של בצק - 40 גרם כל פיסה הוא גודל טוב
לשים קצרות כל פיסה, וחוזרים לפיסה הראשונה
פותחים את הבצק בכף היד שמים קצת מכל מרכיבי המלית,
סוגרים בזהירות, מניחים על תבנית אפיה כשהתפר כלפי מטה, מורחים ביצה מהולה במעט מים, מפזרים קצת פפריקה מתוקה וקצת זרעי כמון, מתפיחים כ- 20 דקות ואופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שמזהיב יפה

12 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין,

הלחמניות נראה 10! אהבתי!!!

סבין

Chanita Harel חני הראל אמר/ה...

נפלא ! והמילוי כבר בפנים ! אהבתי, ותודה על השיתוף :-)

אנונימי אמר/ה...

נראה טעים במיוחד!
רוצה להכין היום.
כמה לחמניות אמורות לצאת מהכמות הזו?
כמה ביצים ותפוחי אדמה צריכים להכין לכמות זו?
והאם יש לך רעיונות נוספים למילוי?
מזי

אנונימי אמר/ה...

מרלין
הלחמניות יצאו נפלא!!!!
חיסלו את הרב בערב, לקחו לבית הספר וגם לעבודה.
הילדה ביקשה עוד.
זה סימן להצלחה.
תודה תודה.
מזי

מרילין איילון אמר/ה...

בתיאבון, שימחת אותי
(-:

אנונימי אמר/ה...

הכנתי הערב את הלחמניות, הן יצאו מדהימות, טעימות, נחטפו.
חלק מילאתי במילוי פריקסה, חלקן דברים אחרים, וכמה מילאתי בקוביות שוקולד מריר, הילדים נהנו.
המתכון נהדר, תודה.

שולה אמר/ה...

מרלין יקרה,
אשמח אם תעני לי בהקדם כיוון שזה די דחוף לי.
האם אפשר להקפיא את הלחמניות על אף שיש במילוי תפוחי אדמה?
המון תודה!

אנונימי אמר/ה...

שולה, מרילין רשמה למעלה שתמיד יש לה מהלחמניות במקפיא, מה שאומר שאפשר להקפיא.

Rani אמר/ה...

שלום מרילין יצא לי להכין כמה מהמתכונים שלך והם תמיד מעולים ומלאים בחום ואהבה!!!!
רציתי לשאול כשאת כותבת שאת מקפיאה גם את הלחמניות וגם כל מיני מאפים למיניהם האם את מקפיאה לפני האפייה או אחרי האפייה?
תודה רבה!

חשודה-מאיה אמר/ה...

הי מרילין,
החלפתי חצי מהקמח בקמח מלא וזה לא פגע בתוצאה הטעימה להפליא.
בנוסף, אני מבשלת טבעוני, כלומר ללא מוצרים מהחי. אז החלפתי את הביצים ב-2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם קצת מים (לכל ביצה) ואת הטונה בלבבות דקלים קצוצים מעורבבים עם קצת מיונז, אצות סושי מרוסקות ו-2 גבעולי סלרי קצוצים דק.
יצא פשוט מעולה! ארוחה בלחמניה!
אני מתכננת לעשות את אותו דבר עם טחון מהצומח. אז אם מתישהו תוסיפי קטגוריה ל"טבעוני", תדעי שגם הלחמניות האלו יכולות להיות כאלו בלי שום בעיה.

חגית אמר/ה...

מתכון מעולה! עשיתי כמה פעמים, תמיד נחטף. קמח מלא כמובן...

Unknown אמר/ה...

היי רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום אריסה? כי אין לי...