~~ מאפים קטנים ממולאים בשר ורימונים ~~

כִּי ה' אֱלֹקֶיךָ, מְבִיאֲךָ אֶל-אֶרֶץ טוֹבָה:  אֶרֶץ, נַחֲלֵי מָיִם--עֲיָנֹת וּתְהֹמֹת, יֹצְאִים בַּבִּקְעָה וּבָהָר.  ח אֶרֶץ חִטָּה וּשְׂעֹרָה, וְגֶפֶן וּתְאֵנָה וְרִמּוֹן; אֶרֶץ-זֵית שֶׁמֶן, וּדְבָשׁ. דברים ח', ז-ח'י



Petits bateaux farcis a la viande et aux grenades




לסבתי מזל ז"ל הייתה הסוכה הכי הכי יפה. כן, אתם בטח אומרים שכולם חושבים שהסוכה שלהם היא הכי יפה..אבל הייחוד של סוכתה נבע בעיקר מאופי הקישוטים ובריח הניחוח שהיא הפיצה.י
כילדה שגדלה בצרפת לא זכיתי לראות סוכות בכלל, וגם כשבאנו לישראל לחופשה תמיד חזרנו לצרפת
בסיום חופשת הקיץ, רגע לפני "החגים", ועל הסוכה של סבתה רק שמעתי סיפורים.
אבל עם העלייה שלי ועם חג הסוכות הראשון שזכיתי לחוג בארץ ישראל ידעתי! כולם צדקו, סוכה  מיוחדת יש לסבתה: סביב סביב פתח הכניסה של הסוכה, על יד השלט "ברוכים הבאים לסוכתנו" היו פזורים זרים  ריחניים של הדסים מגינתה -  אותם הדסים שהיא טיפחה כל השנה. בתוך הסוכה לא היה מקום אחד שלא קושט בטעם

על הקירות בדי כותנה לבנים עם איורים קטנים ועדינים ורקמות בסגנון תימני, תמונות ישנות של  צדיקים בשחור לבן או יותר נכון אפור לבן, סדר ברכות בכתב ישן ויפה ועוד זרים זרים של הדסים, שיבה וריחן, לכל זר צמוד  כלי קטן עם מים. בפינות הסוכה שיבולים יבשים ומרשימים של שעורה חיטה ועוד מני קטניות שלא ראיתי כמותם מאז ורק את שמותם בתימנית אני יודעת (דורה?) וגם אשכולות אשכולות של תמרים  צהובים. על הקורות של התקרה ענפים מכובדים של עצי זית בשפע, רימונים לרוב  ותאנה מפיצה ניחוח משכר. בקבוקי יין תלויים מלמעלה בחוטי צמר לצד שקיות בד קטנות עם ענבים אדומים וירוקים. אין רואים את התקרה כלל מרוב שפע ברכת הארץ. בין לבין שקיות עם סוכריות טופי צבעוניים שבאורך פלא בסוף החג התגלו כריקים  - מעשה קונדס של הנכדים שזללו אותם וסגרו שוב במהלך החג - כאילו שעוד הטופי חי יש בהם.  ומעל הכל, כמו כתר על ראש של מלך, כפות תמרים מלכותיות
~
בכל שנה סבתה הייתה מאתגרת אותנו ושואלת מי יכול להצביע על שבעת המינים לפי סדר
הופעתם בספר דברים וכך הייתה מלהיבה את כולם.
סוכה כמו של סבתה אין לי, אבל בדרכי אני מנסה לשמר את הנוכחות של שבעת המינים שסבתה כל כך חיבבה ואני מרבה לשלב אותם במאכלים העולים על שולחננו בכל ימות החג. אחד מהם הוא מאפה שמרים ממולא בבשר טחון ורימונים. תערובת הבשר מתובלת היטב  וכוללת רכז רימונים ורימונים. שניהם מוסיפה גוון רענן וחמצמץ  אבל לא יותר מדי - וזאת בזכות הנוכחות של הבצלים המקורמלים שנותנים לאיזון מושלם. אני ממליצה להגיש לידם טחינה סמיכה מקושטת בשמן זית ומעט סילאן
- נהדר כמנה ראשונה לצד סלטים רעננים או לארוחת ערב משפחתית בלתי מחייבת ~
כ- 20 מאפים


מלית הבשר
שלושה בצלים גדולים קצוצים
כפית דבש
חצי קילו בשר טחון
שלוש כפות רסק עגבניות
שתי כפות רכז רימונים
רימונים מחצי רימון
כפית שטוחה פלפל אנגלי
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל
ביצה

הכנה
מטגנים את הבצלים בשמן זית (נדיב) עד שהם מזהיבים
מוסיפים את הדבש ומערבבים כדקה 
מצרפים את הבשר מערבבים מפוררים
מוסיפים את שאר המצרכים פרט לביצה, מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות על אש קטנה
מכבים מקררים מוסיפים ביצה ומערבבים


בצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
כפית זרעי כמון - אופציה
כף סוכר
כוס מים
שתי כפות שמן זית


הכנה
מערבבים את החומרים היבשים
מצרפים את הלחים - רטובים ולשים כ- 10 דקות
משמנים את פני הבצק במעט שמן זית ונותנים לתפוח כשעה וחצי בחוץ או לילה במקרר
מחלקים לפיסות של 45 גרם - בערך 20 פיסות
מעצבים כל פיסה לסירה (ההסבר למטה) ומניחים בתבנית אפיה, על נייר אפיה
ממלאים בכפית גדושה של מילוי, מברישים את כל המאפה בביצה טרופה
נותנים לנוח כחצי שעה ואופים בחום של 190 עד להזהבה קלה
בהגשה מקשטים עם מעט רימונים מעל ומסביב
~
עיצוב הסירה: לוקחים פיסה ומרדדים למלבן - אפשר לחתוך בעזרת גלגלת כדי ליישר את הדפנות
יוצרים שני חתכים בעזרת סכין, כמו באיור. מעבירים את הרצועה העליונה בחריץ התחתון
ומעבירים את הרצועה התחתונה בחריץ העליון - בהצלבה




הערה: אפשר באותה דרך למלא את המאפים בתערובת גבינות, גבינות ופטריות, ירקות מוקפצים, חזה עוף מוקפץ, מטבוחה, מטבוחה עם טונה, רוטב פיצה, כבדים מטוגנים וכן הלאה. אפשר לרחת את הרעיון גם לכיוון מתוק ולמלא בקרם פטיסייר, תאנים מקורמלים תערובת אגוזים ותמרים ועוד


petits batos (20) 
 la pate: 500g de farine, 1 cas de levur, 1 cac de sel, 1 cas de sucre, 1 verre d'o, 2 cas d'huile d'olive. option: qq graines de cumin. petrir, laisser repose au frigo une nuit et faire 20 petites boule.
la viande: faire revenir a l'huile d'olive 3 gros oignons et vers la fin rajouter 1 cac de miel. rajoutez 500 gr de viande hache et emietezr. rajoutez 3 cas de concentre de tomate, 2 cas de concentre de grenade, des graines d'une demie grenade, 1 cac de poivre anglais 1/4 de cac de muscade sel et poivre et cuire 10 minutes a petit feu. refroidir rajoutez 1 oeuf et melangez.faconner celon les photos.  badigeoner le tout d'oeuf, faire monter 30 minutes et enfourne a 190 jusque jolie coloration. servir en entree avec une bonne thina.

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

בס"ד

מרילין זה מקסים, תודה רבה על השיתוף.
חג שמח ומרומם.

אנונימי אמר/ה...

זה נראה פשוט משגע. אהבתי את העיצוב של הבצק.

חג שמח, ליזקוש.

הדר אמר/ה...

מקסים!
חייבת לנסות את עיצוב הבצק הזה!
נשיקות,
הדר

אנונימי אמר/ה...

צורת הגשה מהממת :))