.
.
מנה טעימה וחגיגית, המתאימה לראש השנה ולט"ו בשבט - אבל לא רק.
אפשר לגוון עם הפירות
היבשים..אני בחרתי במישמש ושזיף בעיקר בזכות הצבעים
~
אפשר להגיש עם רוטב על יד, מתכון בהמשך - מומלץ
היבשים..אני בחרתי במישמש ושזיף בעיקר בזכות הצבעים
~
אפשר להגיש עם רוטב על יד, מתכון בהמשך - מומלץ
.
.
מצרכים
שמונה פרוסות חזה עוף פרוס דק כמו של שניצל
פפריקה אדומה מתוקה
פטרוזיליה יבשה
~
בצל קטן קצוץ
ארבע משמשים יבשים קצוצים
ארבע שזיפים יבשים קצוצים
חצי תפוח מקולף קצוץ
שמינית כפית הל
שמינית כפית אגוז מוסקט
שמינים כפית כורכום או זעפרן
מלח - פלפל
פירורי לחםביצה טרופה עם כפית מיץ תפוזים
ארבע כפות מיץ תפוזים
~
.
.הכנה
מטגנים במעט שמן את הבצל עד שמזהיב
מוסיפים למחבת את הפירות, יחד עם ההל, הכורכום והמוסקט ומטגנים מעט
מוסיפים את מיץ התפוזים, מבשלים כ- 5 דקות ומצננים~מנחים את החזות על משטח, מפזרים עליהם פפריקה מתוקה ופטרוזיליה יבשהבחלק התחתון של כל חזה מניחים מעט מהפירות בצורה של נחש
מגלגלים ומהדקים עם שני קיסמים לכל גליל - שומרים במקרר כחצי שעה
טובלים כל גלילה בביצה הטרופה ובפירורי לחם ומטגנים בכל הכיוונים
מסירים את הקיסמים ופורסים לשניים, קצת באלכסון
רוטב
בסיר קטן מטגנים בצל קטן, מוסיפים חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס יין אדום יבש ומעט זינזביל. אם נשארו פירות יבשים מהמילוי
מכניסים אותם גם לסיר. מבשלים עד לציצמום בחצי ומגישים
מטגנים במעט שמן את הבצל עד שמזהיב
מוסיפים למחבת את הפירות, יחד עם ההל, הכורכום והמוסקט ומטגנים מעט
מוסיפים את מיץ התפוזים, מבשלים כ- 5 דקות ומצננים~מנחים את החזות על משטח, מפזרים עליהם פפריקה מתוקה ופטרוזיליה יבשהבחלק התחתון של כל חזה מניחים מעט מהפירות בצורה של נחש
מגלגלים ומהדקים עם שני קיסמים לכל גליל - שומרים במקרר כחצי שעה
טובלים כל גלילה בביצה הטרופה ובפירורי לחם ומטגנים בכל הכיוונים
מסירים את הקיסמים ופורסים לשניים, קצת באלכסון
רוטב
בסיר קטן מטגנים בצל קטן, מוסיפים חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס יין אדום יבש ומעט זינזביל. אם נשארו פירות יבשים מהמילוי
מכניסים אותם גם לסיר. מבשלים עד לציצמום בחצי ומגישים
3 תגובות:
מרילין מאשרי הכל ניראה מעולה טעים מגרה וציבעוני חההה
עונג ....הלפת ההיא מאוד מסקרנת אותי איזה טעם יש לה בסוף קצאת מתוק לא?היא מאבדת מהטעם של הלפת?
תודה על התמונות המקסימות
ושבוע נהדר וחג טו בשבט
מעולה.בה
bisous
chant
שאנטל..נהפוכו..עם הבישול הארוף הטעם של הלפת מתעצם..אבל בכיוון המתוק. לא יודעת איך להגדיר את זה מעבר לזה חחח
עכשיו תשאלי אותי אם אני אוהבת...אשמור על זכות השתיקה
(-:
מרלין שלום
כמה זמן מראש ניתן להכין את המנה?
והאם יש תחליף לזנגביל
תודה
הוסף רשומת תגובה