~~ עוף שלם בשזיפים שקדים ובצל מקורמל ~~

Poulet entier aux pruneaux, amandes et oignons caramelizes
צילום דן לב, סגנון דלית רוסו
עוף מפואר מהמטבח המרוקאי, מלא בטעמים אופייניים למטבח הזה ונגיעה מתוקה בזכות הפירות היבשים.  העוף רך והטעם מעולה, מנה מומלצת לערב טו בשבט!
את מתכון הכנתי עבור עיתון משפחה, מגזין "טעימות", להנאתכם מצורפות תמונות מתהליך הצילום

דלית מברישה את העוף ברוטב של עצמו, רגע לפני הצילום
מצרכים
עוף שלם
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כפית ג'ינז'ביל יבש
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט
200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
200 גרם שקדים קלופים
מקל קינמון
2 כפות דבש
2 בצלים פרוסים
 להגשה:
2 כפות שומשום קלוי
מעט עלי כוסברה טריים
משרים את השזיפים במים פושרים לחצי שעה
מתבלים את העוף בכורכום, פפריקה, ג'ינג'ביל, פלפל שחור ואגוז מוסקט, מצפים אותו היטב תוך שפשוף בחוץ ובפנים.
מסננים את השזיפים, מכניסים לסיר גדול שיכול להכיל את העוף את השזיפים השקדים, מקל הקינמון והדבש ומבשלים יחד כ- 5 דקות או עד שהשקדים מזהיבים. מוציאים מהסיר את הכל ושומרים בצד.
מסדרים בתחתית הסיר את הבצלים הפרוסים, מניחים מעל את העוף כשהגב כלפי מטה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד חצי שעה. הופכים את העוף כדי שהחזה יהי כלפי מטה, מכסים ומבשלים עוד 45 דקות, מכוסה, על אש קטנה.
מוסיפים לסיר כוס מים, את השזיפים, השקדים, מקל הקינמון והדבש ומבשלים עוד חצי שעה מכוסה על אש קטנה, מדי כמה דקות מרטיבים את העוף עם רוטב השזיפים.
מכבים, מפזרים שומשום ומעט כוסברה ומגישים חם
מבט מלמעלה, עוף לחשיבה





 Trempe 200 gr de pruneau dans de l'eau chaude pour 30 minutes. epicer 1 poulet entier avec 1 cac de piment doux, 1 cac de curcuma, 1 cac de gingembre sec, 1/4 de cac de poivre,1/4 de cac de noix de muscade et bien frotter dedans aussi.


Essorer les pruneaux, les mettres dans une large casserole avec 200 gr d'amandes epluchee, 1 baton de canella 2 cas de miel et cuir 5 minutes ou jusque ce que les mande blondisse. Retirer tout de la caserol et reserver.
disposer dans le fond de la casserole 2 oignons en tranches et pose dessus le poulet, dot vert le haut, couvrir et cuire a tres petit feux 45 minutes. tourner le poulet cette fois dot sur le fons, couvrir et cuir  encore 45 minutes.
Rajouter 1 verre d'eau, et le mélange des pruneaux et cuir 30 minute en arosant souvent.
server avec du coriander frait et des sesames par dessus


הצעירים האלה...כל היום בטלפון

5 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין,שלום וברכה!!!
קודם כל הבלוג שלך מקסים ואני נהנית להסתכל בו כל פעם מחדש...
שתזכי להרבה בריאות אושר ונחת מהילדים ומהבעל ושתראי ברכה בכל מעשי ידייך!!!
רציתי לברר אם את יכולה לפרסם את המתכון של השושני נוגט עם הגבינת שמנת והאגוזים?
אני אשמח מאוד...
תודה רבה ושבוע טוב:)

מרילין איילון אמר/ה...

בע"ה בקרוב אפרסם, ברגע שיהיה לי זמן

אנונימי אמר/ה...

תודה רבה מרילין,
שיהיה לך כל טוב ושבת שלום!!

Unknown אמר/ה...

ממתינים בכליון עיניים בין הניקיונות למתכונים מיוחדים ורעיונות לפסח מבלי לקרוע את הכיס

Unknown אמר/ה...

ואווו!!
נראה טעים, מזכיר לי את מה שאכלתי בדוכני מזון המדהימים של קייטרינג משהו מיוחד
דוכני מזון