~~ פֵּה דֵה נוֹן / מטוגן פריך ונפלא ~~


1)       פֵּה דֵה נוֹן 

צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל


מדובר בכורים קטנים ותפוחים שהם כשלעצמם מאוד מאוד טעימים. להגשה מעניינת וחגיגית מגישים אותם עם ריבה, רוטב שוקולד, קצפת, סוכריות ועוד, וכול אחד נועץ כדור בעזרת שיפוד וטובל את הפה דה נון שלו לפי טעמו.
הכדורים הקטנים האלה פריכים מבחוץ וכמעט ריקים מבפנים, אז תרגישו חופשיים למלא אותם בכל טוב או צרפו לשולחן ההגשה שקיות זילוף קטנות עם מילויים שונים, וכל אחד ימלא כאוות נפשו.
חלבי (אפשר גם פרווה) / רמת קושי בינונית/ זמן הכנה כ- 20 דקות





לבצק:
250 מ"ל מים
50 גרם חמאה או מרגרינה
1 שקית סוכר וניל
1 כף רום אמיתי או ברנדי (אפשרות)
140 גרם (כוס) קמח
4 ביצים טרופות

לטיגון: כ- 1/2 ליטר שמן

להגשה (תוספות): אבקת סוכר, ריבת תות, רוטב שוקולד, קצפת, סוכריות צבעוניות, ריבת חלב

מכינים את הבצק: מכניסים לסיר בינוני את המים החמאה או המרגרינה, הרום  והסוכר ומביאים אותם לרתיחה. מוסיפים בבד אחד את הקמח, מנמיכים את האש, ומערבבים במרץ בעזרת כף עץ עד שהבצק נפרד מהדפנות. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי ערבוב נמרץ, עד שהתערובת אחידה.
מטגנים: מחממים את השמן בסיר בינוני לחום בינוני – חם , בין 170 ל- 180 מעלות  ומחליקים את הבצק  בפיסות קטנות לתוך השמן, כל פעם כמות של כפית, בעזרת כפית שניה.
כשהכדורים תפוחים, זהובים ומוצקים מוציאים אותן מהשמן לנייר סופג.
מגישים: מגישים עם מעט אבקת סוכר מעל, או עם שיפודים ותוספות.


תגובה 1:

עדי אמר/ה...

יש אפשרות להכין את זה במולטיקייק?