~~ חלות חבקים, יפה וטעים ~~

סגנון: ענת לבל, צילם: בועז לביא
חבקים למפיות (8 חבקים)

עזרים:
4 גלילי נייר סופג (ללא הנייר סופג)
נייר כסף
נייר אפיה
הבצק
250 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
1 ביצה
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
לשימון: 1 כף שמן זית
לזריה
1 חלמון מהול בכפית מים
שומשום
קצח

מכינים את הבצק: מכניסים לקערה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומערבבים. מוסיפים לקערה את הביצה, המים והשמן, לשים 3 דקות, נותנים לבצק לנוח 5 דקות, שוטפים ידיים, מנגבים אותם ולשים עוד 5 דקות. משמנים את הבצק בשמן זית, מכסים אותו בניילון ונותנים לו לתפוח שעה.
מכינים את המעמד של החבקים: מצפים את הגלילים בנייר כסף ואחר כך, מעל, בנייר אפיה. מכניסים את הקצבות של הנייר לתוך הגליל כדי לקבוע אותו. לוקחים תבנית גדולה של תנור, מניחים עליה נייר אפיה.
מכינים את החבקים: מדליקים תנור ל- 180 מעלות.
מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים שווים. לוקחים חלק אחד, מחלקים אותו לשני חלקים שווים, יוצרים מכל חלק חבל באורך 15 ס"מ, מלפפים את שני החבלים לצורת בורג, מניחים את החבל המלופף סביב לגליל וסוגרים אותו מלמטה. מכינים באותו אופן עוד חבק. מניחים את הגליל עם שני החבקים על תבנית האפיה כשהתפר כלפי מטה, מברישים אותם בחלמון, מפזרים שומשום וקצח ומכינים באותו אופן את שאר החבקים.
אופים כ- 20 דקות או עד שהחבקים זהובים.
כשהחבקים כבר לא חמים משחילים אותם אחוצה מן הגליל.
ניתן להקפיא.

3 תגובות:

גלי אמר/ה...

היי
מה זה קמח לסן רגיל?

Unknown אמר/ה...

קמח לבן

Unknown אמר/ה...

מרלין שלום,
במתכונים אחרים ציינת "חלב קוקוס". למה הכוונה לקרם קוקוס או לנוזל קוקוס?