~~ בצלים אדומים ממולאים בבשר ושקדים ברוטב סילאן ומיץ רימונים ~~

סגנון: ענת לבל, צילום: בועז לביא
בצלים אדומים ממולאים בבשר ושקדים ברוטב סילאן ומיץ רימונים
בשרי, רמת קושי בינונית, זמן הכנה כ- 30 דקות, זמן בישול שעה וחצי.

6 בצלים אדומים גדולים שלמים
למלית בשר שקדים:
200 גרם שקדים טחונים
50 גרם שקדים קצוצים גס
500 גרם בשר טחון
1/2 כפית קינמון
1 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כוס פירורי לחם
3 ביצים
1/4 כוס שמן
לרוטב:
1 כוס מיץ רימונים
1/2 כוס סילאן
1 כוס גרגירי רימון
2 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
מכינים את המלית: מערבבים את כל המצרכים
מכינים את הבצלים וממלאים: חורצים את הבצלים לאורכם, מהגבעול ועד לשורש עד לליבה, מכניסים אותם לתנור המיקרוגל בשלישיות עד שהם מתרככים והבצל מתחיל להיפתח לשכבות, בערך 3 דקות כל פעם . כשהם כבר לא חמים מדי מקלפים אותם ומפרידים את הבצלים לשכבות (גלדים). לוקחים מעט ממלית הבשר בין הידיים, מעצבים אותה לצורת אליפסה מאורכת, מכניסים אותה לגלד ומלפפים אותו סביב למלית. ממלאים כך את כל הבצלים, שמים אותם בסיר רחב ושטוח, ואם נשאר מלית יוצרים ממנה כדורים ושמים גם אותם בסיר.
מבשלים: מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים אותם על הרימונים ומבשלים מכוסה על בעבוע עדין למשך שעה וחצי. אפשר גם לבשל אותם לזמן ממושך יותר על אש קטנטנה, טעמם רק ילך וישתבח, וצבעם ילך וישחים.
ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר, ניתן גם להקפיא.

אין תגובות: