~~ עוף צלוי בתנור עם דלעת ומשמשים קל וטעים! ~~

צילום: בעז לביא, סגנון ענת לבל
עוף צלוי בתנור עם דלעת ומשמשים
בשרי / קל מאוד להכנה
 הצלי המבושם הזה, משלב מתיקות עדינה עם ניחוחות של יין ועשבי תיבול טריים, מתאים גם כמנה שבתית וגם לארוחת ערב מושקעת. אוהבים אותו הבוגרים, אבל גם הילדים. קל מאוד להכנה. מומלץ בחום.



8-10 מנות

1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס חוץ בלסמי או 1/3 כוס יין אדום נוסף + 1 כף חומץ רגיל
1/3 כוס יין אדום יבש
1/3 כוס דבש
1/3 כוס שמן זית
2 מקלות קינמון
2 בצלים פרוסים
4 תרמילי הל
4 עלי דפנה
2 גבעולי רוזמרין
6 עלי מרווה קרועים
מלח ופלפל שחור
10 חלקי עוף (כרעיים או כל חלק שאוהבים)
1 קילו דלעת חתוכה לקוביות גדולות
20 משמשים מיובשים

מערבבים את כל המצרכים, מקפידים שהעופות והדלעת יצופו בכל המרכבים היטב ומסדרים את הכל בתבנית אפיה גדולה, מכסים ומשהים במקרר לפחות 12 שעות, ועד ליממה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים מעט את המרכיבים שבתבנית כדי שיצופו היטב, מחביאים את המשמשים מתחת לעופות (יש להם נטייה להישרף ראשונים לכן נשמור עליהם) ואופים בלי כיסוי למשך שעה וחצי בערך או עד שהעופות זהובים ומוכנים. מגישים לצד אורז, קוסקוס או תבשיל בורגול. שומרים במקרר עד 3 ימים, מחממים מכוסה בתנור או על הפלאטה.

תגובה 1:

רות סלארי אמר/ה...

אפשר לעשות בסיר?