~~ סלט טורקי - הכי מוצלח שיש ~~

Salade turc excellente



תמונות שטח
חברתי מלכה הגישה לנו את הסלט הנהדר הזה לצד לחם ביתי טרי של תמר - הסלט היה כל כך טעים, פשוט לא הפסקנו לטעום ולהנות. כן, גם הלחמים של תמר היו מצויינים ואולי עוד נזכה למתכון אם נתנהג יפה.

כשאני טעמתי, ידעתי שעוד באותו שבוע אגיש סלט זה על שולחן השבת, ולמעשה מאז אותו יום, כל שבת הסלט הזה מוגש וקוצר הצלחה. יש לי גירסה אחרת של הסלט הטורקי שפירסמתי לפני כמה שנים, גם היא טובה, אבל לדעתי, זאת של מלכה עולה עליה בהרבה.
~
מעולה גם ליד הבשרים של המנגל!
בַּדוּק

הלחמים של תמר
~

מצרכים
צרור כוסברה קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוץ
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 בצלים קצוצים דק
  קופסה אריסה - כ- 200 גרם, חריפה או מתוקה או תערבות
 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
 מלח ופלפל שחור
כפית כמון טחון
1/2 כוס מיץ לימון לימון
1/2 כוס שמן (לא שמן זית)
 
הכנה
מערבבים הכל ומעבירים ושומרים במקרר
משתבח עם הזמן

Salade turc

Melanger: 1 bouquet de persil ciseler, 1 bouquet de coriandre ciseler, 5 tiges d'oingons vert ciseler, 2 oignons coupe fin, 1 boite d'harissa (200 gr), 2 petites boite de concentrer de tomates, sel et poivre, 1 cac de cumin, 1/2 verre de jus de citron, 1/2 verre d'huile (pas olive). Meilleur apres 1 jour ou frigo.







11 תגובות:

גברי אמר/ה...

מרילין שלום
נראה מצוין. אבל נראה לי שחסר משהו במתכון.

יום טוב

אורנה אמר/ה...

הי מרילין,
אתר קסום... בסלט טורקי לדעתי חסר עגבניות...:)

אנה אמר/ה...

יש לך גם מתכון לאריסה, או שזה משהו שקונים ?
תודה מראש

מרילין איילון אמר/ה...

אני קונה מוכן, בהצלחה!

יהונתן אמר/ה...

זה נראה ממש טוב אבל אני רואה שיש שתי תגובות שאומרות שאולי חסר משהו.
האם באמת חסר משהו במתכון? עגבניות?

מרילין איילון אמר/ה...

כן, היה חסר, עכשיו הכל בסדר.
(-:

לילי אמר/ה...

מרילין, תודה רבה על המתכון הנהדר.
אף פעם לא אהבתי סלט טורקי, אבל מתכון זה שינה את דעתי. הכנתי את הסלט כבר 3 פעמים ותמיד זה נגמר מהר מדי.

מרילין איילון אמר/ה...

נכון!! הוא באמת טעים במיוחד, בלי שום קשר למה שמוכרים בכל מני מקומות.

ornit levy אמר/ה...

יש אפשרות לא לשים כוסברה או שזה הכרחי לטעם של סלט זה? אני לא יכולה לסבול אפילו עלה של כוסברה בבישולים שלי.

Amit Giron אמר/ה...

אז כמה עגבניות, והאם צריך לבשל אותן או רק לקצוץ?
תודה

Alona V אמר/ה...

מרילין שלום, אשמח לקבל המלצה על החברה שאת משתמשת אשר מייצרת אריסה.

תודה רבה