זהירות: טעים ביותר. מאפה המבוסס על אטריות הקדאיף המספקות את המרקם הפריך:
השכבה התחתונה של המאפה מהירת הכנה וחוסכת זמן בהכנת בצק, הרי רק מפזרים קדאיף,
באמצע יש תערובת של מנגולד וגבינת מלוחות ולמעלה שוב שיכבה של קדאיף שלאחר אפיה הופכת
לזהובה ופריכה.
בתיאבון
לתבנית בינונית 20*30 בערך
250 גרם אטריות קדאיף מופשרות
לשימון הקדאיף: 1/4 כוס שמן זית או ספריי שמן
לעיטור: מעט קצח
2 חבילות עלי מנגולד קצוצות דק
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
6 גבעולי בצל ירוק
200 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
200 גרם גבינה צפתית חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
מכינים את המילוי: מחממים את השמן זית במחבת רחבה ומזהיבים בה את הבצל
הקצוץ והשום. מוסיפים את עלי המנגולד, הבצל הירוק והפטרוזיליה ומבשלים / מטגנים 5
דקות.
מכבים את האש ומעבירים את הכל לקערה בינונית. מוסיפים לקערה את כל
הגבינות, המלח (לא הרבה, בגינות מספיק מלוחות) והפלפל ומערבבים.
מחממים תנור ל- 180 מעלות,
מרפדים את התבנית בנייר אפיה.
מסדרים מחצית מכמות הקדאיף על כל שטח התבנית כולל השוליים ומברישים
אותם במעט שמן.
מפזרים את תערובת הגבינות והמנגולד בתבנית, על הקדאיף ומכסים אותה במחצית
השניה של הקדאיף.
מברישים במעט שמן, מפזרים מפזרים במעט קצח ואופים כ- 30 דקות או עד
שהמאפה זהוב ופריך.
3 תגובות:
נשמע אכן טעים
רציתי לשאול לאיזה גודל תבנית יש להשתמש במתכון
תודה מראש
לתבנית בינונית 20*30 בערך
בהצלחה
אוי זה נראה טעיםםם!
הוסף רשומת תגובה