גם אתם מחפשים מנות שהן משביעות, טעימות, אבל לא מכבידות מבחינה קלורית?
קבלו יופי של חלופה, שהיא לא רק מאוד מאוד טעימה, אלה קלה ומהירות מאוד להכנה!!
המנה שופעת ירקות, פיקאנטית, כזו שאי אפשר להפסיק לקחת עוד ועוד ולטבול ברוטב הטעים. קחו בחשבון שהיא צריך להכין מהם כמויות גדולות, כי זה ממש נעלם מהר!
אני אוהבת להכין את דפי האורז לארוחת ערב של יום חול, אבל הם מתאימים גם כתוספת למנה עיקרית. תיהנו!
צילום: שרית גופר, סגנון: נעה קנרק |
30 דפי אורז - יש שני גדלים, כל גודל מתאים
2 כפות שמן
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק
2 פלפלים אדומים חתוכות לרצועות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות דקות
סלסלה של פטריות פרוסות
1/4 כוס רוטב סויה
1/2 חבילת איטרות אורז
1 כף שומשום שחור - אפשרות
לרוטב
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מיץ אננס טבעי
מטגנים את הג'ינגר עם הבצל הירוק ושאר הירוק עד שהם מתרככים
מעט. מוסיפים את הרוטב סויה, מערבבים מכבים את האש ומפזרים שומשום שחר. אפשר להכין את הלב הזה מראש ולש
משרים את אטריות האורז במים חמים למשך דקה, מסננים, מעבירים
למים קרים ומסננים.
לוקחים דף אורז אחד, משרים אותו במים פושרים למשך 30 שניות,
מוציאים אותו למשטח עבודה, ממלאים אותו בירקות המוקפצים (מסדרים אותו באמצע) וגם מעט אטריות אורז וסוגרים לצורת סיגאר: קודם מקפלים את הצדדים על המילוי ואחר כך מגלגלים כלפי מעלה עד לסגירה. מכינים באותו אופן את שאר העלים.
מערבבים את מצרכי הרוטב.
מגישים את דפי האורז ולצידם רוטב לטבילה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה