צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל |
עוגה מפוארת ועשירה הבנויה מ- 6 שכבות של
בצק חמאתי ו- 6 שכבות של מוס מעולה בטעם עדין של דבש ווניל. תכירו, קוראים לה מיודיובניק.
אם תרצו, תוכלו גם לקשט את העוגה בדבורים ממרציפן, ההנחיות בהמשך.
עזרים: תבנית מתפרקת בגודל 24 ס"מ,
מברשת
חלבי
/ דרגת בינוני קשה / זמן הכנה הדבורים 30 דקות, זמן הכנת העוגה כשעה כולל
אפיה.
צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל |
מצרכים לקרם וניל דבש
8 חלמונים
100 גרם דבש (5 כפות)
30 גרם סוכר (3 כפות שטוחות)
500 מ"ל שמנת מתוקה + 1 כף גדושה אבקת
פודינג וניל
מצרכים לסירופ דבש לימון
1 כוס מים
3 כפות סוכר
גרודה מלימון שלם
מצרכים לציפוי שקדים פריך
50 גרם חמאה
80 גרם דבש
1 כפות סוכר
100 גרם שקדים פרוסים
מצרכים לשכבות העוגה:
4 כפות דבש
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
4 ביצים
600 גרם קמח
1 כפית גדושה אבקת זנגביל
מכינים את הקרם דבש (שלב ראשון):
מכניסים לקערה בינונית את החלמונים, הדבש
והסוכר ומבשלים את התערובת תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרף על גבי סיר עם מים חמים
(בן מרי) עד אשר התערובת מסמיכה מאוד, בערך 8 דקות. מצננים לגמרי.
מכינים את הסירופ סוכר לימון:
מבשלים את כל המרכיבים יחד 3 דקות ומצננים
מכינים את הציפוי שקדים פריך:
מכניסים את החמאה לסיר קטן וממיסים אותה על
אש קטנה. מוסיפים לסיר את הדבש והסוכר ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס, כ- 5
דקות. מוסיפים את השקדים ומבשלים תוך כדי טיגון 2-3 דקות, רק עד שהשקדים מתחילים
להזהיב. שומרים בצד.
מכינים את הבצק:
מכניסים לסיר קטן את הדבש והסודה לשתייה,
מחממים אותם על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מבהירה ומתנפחת. מכבים,
ומעבירים את התערובת לקערה גדולה.
באותו סיר מכניסים את הסוכר והביצים
וטורפים בעזרת מטרף ידני עד שהתערובת אחידה. מחממים את הסיר על אש קטנה ומוסיפים
את החמאה קובייה אחר קובייה תוך כדי ערבוב ועד שכל החמאה נמסה. מכבים, מעבירים
לקערה יחד עם תערובת הדבש ומערבבים. מוסיפים את הקמח והזנגביל ולשים ביד עד לקבל
כדור בצק אחיד וגמיש (חצי דקה).
מחלקים ואופים:
מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות
ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
מחלקים את הבצק ל- 6 חלקי שווים (כדאי
לשקול את הבצק כדי לקבל 6 חלקים במשקל זהה). משטיחים בעזרת הידיים את החלק הראשון
של הבצק על התחתית של תבנית האפייה כדי לקבל שכבה בדיוק בקוטר של 24 ס"מ,
מצמידים לה את הציפוי שקדים פריך בצורה אחידה ואופים בין 6 ל- 8 דקות או עד שהבצק
מזהיב. מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את שכבת הבצק ושומרים אותה בצד, מכוסת
(שיכבה זו תהיה השכבה העליונה של העוגה). אופים באותו אופן את שאר השכבות (ללא
הציפוי כמובן).
מסיימים את המוס וניל – דבש (שלב שני)
מכניסים לקערה את השמנת המתוקה יחד עם אבקת
הפודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת. מוסיפים לקערה את הקרם דבש ומקפלים אותה
פנימה עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים את העוגה:
מסדרים שכבה אחת של העוגה על התבנית, מברישים אותה
בסירופ לימון, מורחים עליה 4 כפות גדושות מהמוס ומיישרים אותו. ממשיכים באותו אופן
להערים שכבות של עוגה ושל מוס כשהשכבה העליונה היא השכבה שעליה ציפוי שקדים פריך.
מכסים ושומרים במקרר 4 ימים. מעבירים את העוגה לצלחת יפה, מסדרים דבורים ממרציפן
על העוגה ומגישים
צילום: מרילין איילון |
מצרכים לדבורים ממרציפן
100 גרם מרציפן (עדיף איכותי, עם 70% שקדים)
מעט צבע מאכל צהוב (בג'לי או אבקה)
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן או 5 גרם חמאת קקאו
100 גרם שקדים פרוסים
אפשרות: אבקת נצנוץ בצבע זהב (להשיג בחנויות המתמחות)
מכינים את הדבורים:
בוחרים את השקדים השלמים והיפים ואם רוצים, מברישים אותם במעט אבקת זהב. שומרים בצד.
מוסיפים למרציפן מעט צבע מאכל ולשים אותו עד לקבלת הצבע אחיד (כדאי להוסיף את הצבע בעזרת קיסם, מעט בכל פעם, עד שמגיעים לצבע הרצוי)
קורצים מהמרציפן כדורים קטנים בגודל ובצורה של בוטן ומסדרים אותם על נייר אפיה, בשורה.
מכניסים את השוקולד ואת השמן (או חמאת הקקאו) לשקית זילוף וממיסים אותו בכלי עם מים חמים עד להמסה מלאה. בעזרת קיסם לוקחים מעט מהשוקולד המומס שבשקית ומציירים לכל גוף שתי עיניים. גוזרים חור קטנטנן בשקית ומזליפים עליהם 2 פסי שוקולד.
בעזרת סכין חדה חורצים בצדי הגוף 2 חריצים ונועצים בהם את הכנפיים. שומרים בכלי אטום במקרר עד לשימוש (ניתן להכין עד שבוע מראש).
5 תגובות:
מקסים וחגיגי!
מהמם! העיצוב, המתכון החדשני ששונה כל כך מעוגות דבש רגילות! מקסים ויצירתי. כזה אני אכין לחג.
שנה טובה
נראה נפלא.
האם אפשר לוותר על הסוכר?
לי באופן אישי , מספיקה המתיקות שבדבש..
תנסי, ייתכן שמספיק, זה באמת עיניין של טעם. בהצלחה!
הי מרילין
העוגה מקסימה
האם ניתן להכנה פרוה?
הוסף רשומת תגובה