צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל |
את הצק מכינים די בקלות, ועם מצרכים שיש בכל בית, והמילוי זה שתי דקות עבודה. מתקבלת רולדה מאוד רכה ועסיסית שכיף לאכול בתור ארוחת ערב, או להגיש ככיבוד. אפשר להכין 2-3 ימים מראש ולשמור אותה במקרר. תיהנו, זה מאוד טעים.
חלבי / דרגת קושי בינונית
/ חומרים זמינים / זמן הכנת הבצק: 5 דקות, זמן אפיה: 10 דקות.
תבנית בגודל 25
ס"מ X 20 ס"מ
מצרכים
למילוי
200 גרם גבינת שמנת
2 כפות אורגנו טרי
(או עשבי תיבול אחרים שאוהבים)
מצרכים ל-
2 רולדות קטנות (או אחת ארוכה)
לשימון התבנית: מעט
שמן (נוח להשתמש בתרסיס)
15 גרם קמח (1.5 כף)
25 גרם קורנפלור (2
כפות)
1 כפית שטוחה אבקת
אפיה
1/2 כפית פפריקה
מתוקה
פלפל שחור גרוס
70 גרם רסק עגבניות
(2 כפות)
מעט צבע מאכל אדום
(אפשרות, לא חובה, גם בלעדיו הרולדה בעלת צבע יפה)
3 חלמונים
60 גרם חמאה נמסה
3 חלבונים
קורט מלח
לקישוט: חצאי עגבניות שרי ועשבי תיבול
מכינים
את המילוי: מערבבים את המצרכים.
עם מרקם הגבינה סמיך מדי וניראה קשה למריחה אפשר להוסיף לה 2 כפות שמנת מתוקה או
גבינה לבנה רכה.
מכינים את הבצק: מחממים
תנור ל- 200 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה במעט שמן.
מכניסים לקערה בינונית קטנה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפיה, הפפריקה והפלפל השחור
ומערבבים עד לפיזור אחיד של כל המרכיבים.
מכניסים לקערה בינונית גדולה אחרת את רסק העגבניות, מעט צבע מאכל -
אם רוצים, החלמונים והחמאה המומסת ומערבבים
עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם תערובת הרסק העגבניות וטורפים
נמרצות (ביד) עד שמתקבלת בלילה אחידה, בלי גושים (פחות מדקה).
מקציפים את החלבונים והמלח למרקם
יציב, לוקחים כף מהקצף, מערבבים אותו לתוך התערובת האדומה. מוסיפים את יתרת
החלבונים לקערה ומקפלים אותם היטב.
יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים
אותה בעזרת מרית או גב של כף ואופים כ- 10 דקות או עד שהיא יציבה למגע.
מוציאים את נייר האפיה עם הבצק מהתבנית ומניחים אותו על משטח
עבודה. מכסים במגבת מטבח ומגלגלים את הבצק על עצמו, עם המגבת בפנים, לגלילה ארוכה.
נותנים לבצק להתקרר לגמרי.
ממלאים את הגלילה: פותחים את הגלילה, מסירים את המגבת (הבצק התכווץ מעט וזה בסדר),
מורחים על הבצק שיכבה אחידה של מלית
ומגלגלים את הבצק על המלית.
חותכים / מיישרים את 2 הקצבות של הגליל וחותכים את הגליל ל- 2
רולדות קטנות. מקשטים בעגבניות ועשבי תיבול ומגישים. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים
ואף להקפיא.
טיפ: כדי לקבל פרוסות חתוכות יפה כדאי להקפיא מעט את הרולדה לפני
החיתוך.
תגובה 1:
מתכון נהדר
תדוה רבה
דנה
http://pancake4u.wix.com/recipe
הוסף רשומת תגובה