מאפה שמרים עשיר בחמאה, משובץ בצימוקים בעל ניחוח פריזאי מובהק. אוכלים כמו שהוא, או מורחים עליו מעט חמאה וריבה, זה טעים ביותר, טעם של ארוחת בוקר מפנקת. המאפה במיטבו ביום אפייתו (וגם למחרת), אך ניתן בהחלט ליהנות ממנו מאוד אחר כך אם נחמם אותו מעט.
ניתן להקפיא.
עבור תבנית קוגלהוף גדולה או 12 קטנות
250 גרם קמח
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 שטוחה שמרים יבשים
3 ביצים
3 כפות רום (או ברנדי)
150 גרם חמאה רכה
~~
1 כוס צימוקים
1 כוס מים חמים
1/4 כוס רום (או ברנדי)
אבקת סוכר
מכינים את הצימוקים: מכניסים לכלי בינוני את הצימוקים, המים החמים והברנדי ומשרים 30 דקות. מסננים ושומרים בצד.
מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המערבל את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים ומערבבים עד לפיזור אחיד של כל המרכיבים. מוסיפים את הביצים והרום (או הברנדי) ולשים 10 דקות במהירות איטית. ממשיכים ללוש ומוסיפים תוך כדי את החמאה, כפית אחר כפית, בפרש של דקה בין כל הוספה ומכבים.
מכסים את הבצק בניילון ונותנים לו לטפוח שעה.
מוסיפים לבצק את הצימוקים המסוננים, לשים עד שהם מתפזרים באופן אחיד, מכסים ונותנים לבצק לשהות במקרר בין 12 ל- 24 שעות.
מעצבים ואופים: מוציאים את הבצק מהמקרר, משמנים את התבנית (או התבניות), מקמחים משטח עבודה במעט קמח ונותנים לבצק צורה של גליל שמן, באורך שיספיק להיסגר במעגל בתוך התבנית (אם מכינים בתבניות קטנות, מרדדים לגלילים קטנים באותו אופן).
מכניסים את הגליל (או הגלילים) לתבנית, נותנים לבצק לתפוח שעתיים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 כ- 40 דקות או עד שהמאפה זהוב (למאפים אישיים ייקח פחות זמן כמובן).
מצננים את המאפים, מחלצים מהתבנית, מפזרים מעט אבקת סוכר ונהנים כשהם עוד חמימים.
2 תגובות:
הי מרילין,
אין טעות בכמות הסוכר? רק 3 כפות?
תודה
היי מרלין
האם אפשר להחליף את הצימוקים במשהו אחר או לוותר?
הוסף רשומת תגובה