~~ פילה מושט מטוגן מוגש על ראטאטוי ירקות ושעועית לבנה ~~

צילום: תומר בורמד, סגנון: ענת לבל
 
 
מנה שלימה קיצית מלאה יש כאן: גם דק, גם ירקות, גם קטניות אבל בעיקר המון המון טעם טוב, טעם טעים ומוצלח מאוד. לאחרונה כשהמשפחה מצרפת ביקרו אותנו הגשתי דגים אלו, אחד לסועד, כל אחד עם הדג והירקות שלו, וכלם ממש נהנינו מהארוחה הקלילה (טוב לא כל כך..כי אחר כך הייתה עוגת גבינה די מושחתת) והאלגנטית. דגים אלו אני גם מגישה בסעודה השלישית של שבת: אני שומרת את הדגים בתבנית אחת, את הירקות בתבנית אחרת ולפני הסעודה אני מחממת על הפלטה ומסדרת אות הראטאטוי על מגש גדול כשהדגים מסודרים עליהם. 
 
בע"ה לקראת ימי אב אשתדל לתת עוד מספר מתכוני דגים שיתאימו לתקופה.
 
מצרכים לדג (6 מנות)
6 פרוסות פילה מושט (אמנון)
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון (סויה, קנולה או חמניות)
 
מצרכים לרטאטוי
1/4 כוס שמן זית
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
1/2  חציל לא מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא כהה לא מקולף  (זוקיני) חתוך לקוביות  קטנות
1 קישוא בהיר לא מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות  קטנות
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות  קטנות
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
3 שיני שום פרוסות
6 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
10 עגבניות שרי חצויות
1/2 כוס יין לבן יבש
כפית תימין טרי
 
לרוטב
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1 כפית לימון חתוך לקוביות קטנות (על קליפתו)
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות (אפשרות)
 
לעיטור: עלי תימין טריים
 
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ושומרים בצד, לשלב ההגשה.              
מכינים את לרטאטוי : מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים לה את הבצל, מטגנים על אש גבוהה 3-4 דקות עד שהוא מתרכך ומוציאים למסננת, לניקוז עודפי השמן.
מטגנים ומסננים באותו אופן, בזה אחר זה, את החציל, הקישואים הפלפל והדלעת.
באותה מחבת מטגנים את השום עד שהוא מזהיב, מוסיפים את קוביות העגבניה, הבזיליקום, התימין והיין הלבן ומבשלים 5 דקות על אש גדולה, עד שרוב היין התאדה. מחזירים למחבת את כל הירקות, מצרפים את עגבניות השרי החצויות, השעועית הלבנה המבושלת, מערבבים, מבשלים דקה למיזוג הטעמים ומכבים.
מכינים את הדג: ממליחים ומפלפלים את הדגים. מחממים לחום בינוני גבוה שמן במחבת גדולה ומטגנים את הדגים שתי דקות על צד של העור ושתי דקות בצד השני.
מגישים: מסדרים בכל צלחת  3 כפות לרטאטוי, דג, מעט מהרוטב וגבעול תימין.

אין תגובות: