~~ טאקוס עוף וסלסה של מנגו פלפלים וכוסברה/ מנה סוף הדרך! ~~

 Tacos de poulet a la salsa mangue, poivrons et coriandre

צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
טאקוס עוף וסלסה של מנגו פלפלים וכוסברה
בשרי  / דרגת קושי בינוני / זמן הכנה כולל 30  דקות
 
נקפיץ נתחי עוף מתובלים היטב, נכין סלט סופר-פקאנטי עם המון כוסברה, בצל, פלפל חריף, עגבניות ומנגו מתוק, ואת הכל נגיש בטורטיה מעוצבת, פריכה, אך עדיין גמישה ולא מתפוררת.  זו מנה כיפית ומלאה בטעמים שמחים: נהדר להגיש אותה במזנון בשרי, וגם כארוחת מלאה למתבגרים שחוזרים הביתה רעבים ומחפשים אוכל לא מחייב.  לגיוון ולפי העונה, אפשר להחליף את המנגו שבמתכון בקוביות אבטיח, אפרסק, אננס, פפאיה וגם סברס.
קחו בחשבון, זה טעים מאוד מאוד, כל מי שנכח בהפקה והצילומים הצהיר: מנה סוף הדרך!
 
הברשה בשמן ותיבול + אפיה של 8 דקות זה "בול" כדי לקבל טאקוס פריך אך גמיש ולא מתפורר

 

לטאקוס (8 מנות)
 8 טורטיות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח גס
לעוף
600 גרם חצי עוף חתוך לקוביות
1 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פתיתי צ'ילי חריף
1 פלפל חריף אדום פרוס דק
1 כף גרודת לימון
מלח ופלפל שחור
בנוסף: 2 כפות שמן זית לטיגון
 
לסלסה
1 כוס מנגו חתוך לקוביות קטנות (או פרי אחר, לפי העונה)
1 כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/2 כוס בצל סגול קצוץ דק
1פלפל חלפיניו פרוס דק (אפשר גם פלפל חריף אחר)
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס אבוקדו חתוך לקוביות
מיץ משני לימונים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור

לסיום: נבטים
 
מכינים את הטאקוס: מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות. מערבבים בכלי קטן את השמן, הפפריקה המעושנת והמלח, מברישים את הטורטיות בתערובת הזו בצד אחד ומסדרים אותן על הרשת של התנור: כל טורטיה מונחת על שני פסים של הרשת, במרכז כשהצד המוברש כלפי חוץ. אופים 8 דקות ושומרים בצד. אפשר להכין יומיים מראש בקופסה סגורה ואפשר גם להקפיא. הערה: כדי למנוע טפטופים של שמן בתנור כדי להניח תבנית על קרקעית התנור.
משרים את העוף: מכניסים לכלי בינוני את כל מצרכי העוף,  מערבבים ומשהים  לפחות 10 דקות ועד יממה (להכניס למקרר אם משהים יותר משעה).
מכינים את הסלסה: מכניסים לכלי בינוני מערבבים את כל המצרכים. אפשר לשמור עד שעתיים במקרר.
מסיימים את המנה: מחממים מחבת לחום גבוה, יוצקים בו 2 כפות שמן זית ומטגנים את חתיכות העוף עד שצבען הופך ללבן ומכבים. אם רוצים, אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה עד 24 שעות מראש, ולפני ההגשה לחמם במיקרוגל. ממלאים את הטאקוס עד למחציתו בנתחי עוף חמים, עורמים מעל כמות נכבדת של סלסה קרה, מסיימים עם נבטים ומגישים מיד.
מרילין איילון
 

3 תגובות:

Dana Shapira אמר/ה...

חיכיתי שבוע להכין את זה והכנתי אתמול וזו פשוט אחת המנות הכי פשוטות וטעימות להכנה! המריחה של הטורטיה הפכה אותה לקראנצ'ית וכיפית והכל פשוט יצא כל כך טעים.

בהחלט נכין את זה שוב :)

מרילין איילון אמר/ה...

איזה יופי, האמת, את צודקת, זו מנה מעולה.

שרית ריסמני אמר/ה...

הכנתי את המנה לכבוד ערב שבת. למרות שזאת לא מנת שבת שיגרתית
יצא טעים מאוד. הפפריקה המעושנת יוצרת טעם של ביסלי והשילוב
עם העוף והסלט פשוט טעים. תודה