~~ עוגיות קפה ואגוזים מצופות אגוזים. קלות להכנה ו נ-ה-ד-ר-ו-ת! ~~

מרילין איילון
 biscuits aux noix et au cafe
שילוב נפלא של קפה ואגוזים:  בעוגיות אלו יש גם מרקם נגיס, וגם פריכות נהדרת במעטפת בזכות האגוזים הקצוצים. הכנת העוגיות קלה ביותר, שוקלים, מערבבים, מכדררים ואופים. תוך דקות ספורות יש עוגיות ריחניות שטעמן נפלא.

תכפילו בלי להתבייש.
מצרכים
80 גרם חמאה רכה (אך לא נוזלית)
80 גרם סוכר חום (5 כפות לא שטוחות)
1 ביצה
100 גרם קמח לבן (10 כפות לא שטוחות)
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות שטוחות אבקת קפה נמס
60 גרם אגוזים טחונים (3/4 כוס)
לציפוי: 60 גרם אגוזים גרוסים

מחממים תנור לחום של 170 מעלות, מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה
מכניסים לקערה בינונית את החמאה והסוכר ומעבדים בכף עד לקבלת מרקם משחתי.
מוסיפים את הביצה ואת אבקת הקפה נמס ומערבבים עד למרקם אחיד.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והאגוזים הטחונים ומערבבים היטב.
מכניסים את הקערה למקרר ל- 5 דקות, בזמן הזה מנקים את משטח העבודה ומסדרים את האגוזים הגרוסים בקערה קטנה.
מוציאים את קערת עם תערובת העוגיות מהמקרר, בעזרת ידיים קורצים עיגולים בגודל אגוזי לוז, מגלגלים אותם בתערובת האגוזים הקצוצים עד שהם מצופים היטב ומסדרים אותם בתבנית האפיה. אופים בין 10 דקות ל- 12 דקות (תלוי בתנור). מוציאים, מקררים ונהנים.

תגובה 1:

nati אמר/ה...

האם תוכלי לתת את הכמויות לפי שימוש בכוס מדידה ?