צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
למאפה הזה נעשה שימוש בבצק פריך על
בסיס שמן זית לפי מתכון רווח בחלקים נרחבים באיטליה. שמן הזית מעניק לבצק לא רק
בישום נהדר, אלא גם מרקם ייחודי. אם רוצים להפוך את המאפה לפרווה פשוט לא שמים את
הגבינה, הוא נהדר גם בלעדיה.
בהמשך המתכון של הגאלט נתתי עוד כמה רעיונות של דברים טעימים שאפשר לעשות עם טפאנד זיתים, ובקיצור: תכינו, תשמרו במקרר, זה יופי של שדרוג לכל ארוחה ואפילו לכריך תמים.
חלבי / דרגת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנת הבצק: 10 דקות
(מכינים מראש), זמן אפיה כ- 30 דקות.
מצרכים לבצק
250 גרם קמח
לבן רגיל
40 מ"ל
שמן זית
1 ביצה טרופה
1 כפית מלח
2-3 כפות מים
קרים
1/2 כף תימין
יבש
מצרכים לטפנד
200 גרם זיתים שחורים מגולענים (לא
מושחרים!)
2 שן שום קצוצה
1 כף מיץ לימון
2 כפות צנוברים קלויים
4 כפות זית
בנוסף
250 גרם עגבניות שרי חצויים
100 גרם גבינת פטה (עדיף עזים)
חתוכה לקוביות
חצי צרור עלי בזיליקום טריים
מכינים את הבצק: מכניסים לקערה בינונית את הקמח, המלח ושמן הזית ומערבבים.
מוסיפים את הביצה ולשים עד לקבלת מרקם אחיד וגמיש. אם יש צורך, אפשר להוסיף עד 2-3
כפות מים קרים.
משטיחים את הבצק , עוטפים אותו בניילון ושומרים
במקרר לפחות שעתיים ועד 24 שעות (אפשר גם להקפיא).
מכינים את הטפנד: שוטפים את הזיתים היטב, מנגבים ומכניסים לקערת המערבל.
מוסיפים לקערה את השום, והצנוברים וטוחנים גס. ממשיכים לערבל תוך כדי הוספת שמן
הזית בהדרגה ועד שמתקבל ממרח אחיד.
מוסיפים את מיץ הלימון, הפלפל השחור, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול. הממרח
נשמר במקרר היטב.
מכינים את הגאלט: מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר
אפיה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, שמים אותו
במרכז נייר אפיה ומרדדים אותו לעיגול בקוטר של 35 ס"מ.
מורחים שכבה נדיבה (4-5 כפות) של
טפנד על רוב שטח המעגל, משאירים שוליים של 2 ס"מ ומקפלים את השוליים כלפי
פנים, על הממרח. מסדרים על הטפנד את העגבניות וגבינת הפטה ואופים כ- 30 דקות או עד
שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.
עוד על טפנד: טפנד הנו ממרח זיתים (לרוב שחורים) רב תכליתי/ להלן מספר
רעיונות לשימוש בו
-
להגיש לצד בשרים צלויים (על האש)
-
לצפות בו כיכר גבינה מוצקה ולהגיש לצד שאר מנות פיקנטיות
במזנון חלבי
-
להוסיף לחביתה
-
להגיש לצד ברבוניות מטוגנות (או דגים אחרים)
-
להוסיף לראטאטוי
-
לשלב בפשטידה
-
להגיש על פרוסת לחם מרוחה בחמאה
-
למלא חצאי עגבניות ולכסות בתערובת פטרוזיליה ועירית
-
לשלב ברוטב העגבניות של הפסטה
|
3 תגובות:
הי מרלין
אני עוקבת בהנאה אחרי הבלוג שלך ונהנת מאוד.
הזמנתי את ספרך ואני כבר מחכה לו
יש לי בקשה לכבוד שבת אפשר לקבל מתכון לדג טונה מרוקאי מבושל.
הוראות מדוייקות כדי שיצא לי טעים.
תודה,
נחמי
I keep seeing galette all over the Internet. I need to make one!
נחמי, אני בדרך כלל לא מכינה מטונה. אנחנו מעדיפים בורי או דניס, ואפילו סלמון. הטונה יבש לי מדי.
הוסף רשומת תגובה