~~ עוגיות מוקה-שוקולד במילוי לוטוס. פשוט מעולות ~~

 
 
צילום: מרילין איילון
לקח לי זמן להכיר את ממרח הלוטוס, אבל כשכבר הכרתי, היה קשה לעצור אותי. הכנתי מגוון מנות אחרונות עם הממרח הטעים הזה, ביניהם העוגיות הסופר מוצלחות האלו. בטעם, במרקם, פשוט מעולות. הקטנים אוהבים אותן לארוחת 4, החיילת לוקחת אתן קבוע לבסיס ואני לעיתים קרובות ממירה ארוחת צהוריים בכמה עוגיות עם כוס קפה.
 
המתכון לקוח מחוברת "פינוקים מתוקים - עוגות וקינוחים עם עוגיות וממרח לוטוס" בשיתוף מגזים לאשה.
 
צילום: מרילין איילון
 
 
 
מצרכים
240 גרם חמאה רכה
1 3/4 כוסות סוכר חום (350 גרם)
2 ביצים
2 1/4 כוסות קמח (310 גרם)
1 כפית קפה נמס
1 כף אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
250 גרם וקולד ציפס
1/2 צנצנת ממרח לוטוס (לי לקח יותר)
 
 
 
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפיה
מקציפים את החמאה והסוכר למרקם קרמי. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, תוך כדי הקצפה.
מנפים לקערה נפרדת את הקמח, הקפה, הקקאו והסודה לשתיה. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים קצרות בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד ציפס ומערבלים מעט, לפיזור.
בעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות מהבצק מתבנית. שומרים על מרווחים ביניהן. אופים כ- 15 קות, או עד להשחמה. מוציאים ומצננים.
מורחים ממרח לוטוס (בכף או בשקית זילוף) על מחצית מהעוגיות. סוגרים בעוגיה נוספת ומגישים.
 
 

 
צילום: מרילין איילון

 

אין תגובות: