מה נשמע אצלכם? אך מתקדם?
אנחנו ב"ה סיימנו את המטבח, המצרכים מסודרים בארונות, מחר בבוקר בע"ז נביא את הארגזים עם הכלים מהמחסן, נסדרם אותם בארונות וניצא לקנות בגדים לבנים הקטנים. יותר מאוחר, לקראת ערב אתחיל לבשל לחג, כנראה שאתחיל בקינוחים, שוקולדים ממולאים, ועוגות שיכולים לחכות למקפיא בשקט. בין היתר נכין גם את הכדורים הקטנים והטעימים האלו.
אלו כדורים קטנים ספוגים בסירופ עסיסי - למי שאוהב אננס וקוקוס זו ממש חגיגה של טעמים. סך הכל קל מאוד להכין אותם, הם פרווה, הם נשמרים היטב במקרר והם טעימים, מה עוד צריך? (-:
בשנה שעברה הגשתי אותם ככיבוד בכל הזדמנות לשמחת כולם, והשנה מתבקש שיחזור.
המתכון לקוח מהבלוג של חברתי פירולי המוכשרת כאן
מצרכים (כוסות של 240 מ"ל)
2 קוקוס קוקוס
2 כוסות סוכר
2 חלמונים
3 פרוסות אננס משומרים (בערך 150 גרם) + סירופ אננס
קליפה מגורדת מתפוז
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים
לציפוי: כוס קוקוס מעורבב עם קליפה של תפוז מגורדת
מרסקים את פרוסות האננס עד למרקם חלק, נעזרים בסירופ אננס אם יש צורך.
מכניסים לסיר בינוני את הסוכר, מיץ התפוזים והמים ומבשלים על אש בינונית 5 דקות, על שהסכר נמס ומתחיל להיווצר סירופ.
מוסיפים לסיר את הקוקוס והאננס ומערבבים מבשלים כ- 5 דקות או עד שהתערובת סמיכה מאוד.
מכבים את האש, ומכניסים מיד את החלמונים פנימה תוך ערבוב יסודי עד לקבלת עיסה הומוגנית.
נותנים לעיסה להצטנן, קורצות פיסות קטנות, יוצרים עיגולים בגודל של אגוז מלח, מגלגלת בתערובת הקוקוס-תפוז ומסדרים במנג'טים.
ניתן להקפיא.
4 תגובות:
נשמע נפלא, אך בכל זאת החלמונים לא מבושלים. ניתן לוותר עליהם/להחליף?
מהי הכמות בערך שמתקבלת?
בדר"כ המתכונים שלך מושלמים-אז זה מוזר! למה בכלל עושים מתכון עם ביצים לא מבושלות?? איך אפשר לאכול דבר כזה כשאתה יודע שזה מה שיש בפנים..
החלמונים כן מבושלים! הרי הם תווספים לסירופ. סוכר ומים כשהם נהפכים לסירופ סימן שהם הגיעו לטמפרטורה די גבוה. הטמפ הזו מספיקה כדי לבשל את הביצה בידיוק כמו כמה שצריך כדי לפסטר אותה. זו שיטה ידועה, לא המצאתי.
מרילין, זה נראה נהדר.
ואת צודקת, החלמונים כן מבושלים ואני הולכת להכין את זה לחג!! :)
חג שמח יקירתי!
הולכת לשוטט עוד קצת כדי למצוא עוד קינוחים פרווה....
נשיקות ♥
הוסף רשומת תגובה