צילום דן לב, סגנון דלית רוסו |
היום נעסוק בחיסול החמץ, בירה וקמח על הכוונת
(-:
מצרכים
ללחמניות כ- 25
500 גרם קמח לבן רגיל (½3 כוסות)
½ כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
½ כף מלח
¾ כוס בירה בהירה (200 מ"ל)
¼ כוס שמן רגיל
1 ביצה
מצרכים למלית
¼
כוס שמן זית
4 שיני שום
צרור פטרוזיליה קצוצה
½
צרור נענע, עלים בלבד
מלח
לציפוי
1 ביצה טרופה
1 כף מים
פרג שלם
מלח גס
מכינים את הבצק: מכניסים
לקערה לפי הסדר את המלח, הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הבירה, הביצה
והשמן ולשים את הבצק 10 דקות, אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים עד 1/4 כוס מים. הוא הוא רטוב מדי, מוסיפים עד 1/4 כוס קמח. מכסים את הבצק בניילון ונותנים לו לתפוח עד שהוא
מכפיל את נפחו, בערך שעתיים. אפשר להכין את הבצק יום לפני האפיה, לכסות אותו
בניילון ולשמור במקרר, עד 24 שעות.
מכינים את המלית: טוחנים
יחד את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם משחתי. ניתן להכין עד שבוע מראש ולשמור במקרר.
מעצבים, ומתפיחים ואופים: מכינים
2 תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה. מחלקים את הבצק שתפח ל-25 חלקים, מעצבים אותם
לכדורים ונותנים להם לתפוח 15 דקות. על
משטח עבודה מעט מקומח, מרדדים כל חלק למלבן דק בגודל כף יד בערך, מברישים אותו
בתערובת המלית, חורצים בבצק חריצים פנימיים אלכסוניים במרחק של 1 ס"מ זה מזה
(נזהרים לא לחתוך את השוליים) ומגלגלים לגליל ארוך. מגלגלים את הגליל סביב עצמו,
מעבירים אותו לתבנית ומכינים כך את שאר הלחמניות. מברישים את כל הלחמניות בביצה
טרופה מהולה במעט מים, מפזרים מעט מלח גס ופרג, נותנים ללחמניות לתפוח חצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהלחמניות זהובות.
ניתן להכין מראש ולהקפיא.
4 תגובות:
שלום מרילין,
המתכון נראה מדהים. האם אפשר להשתמש בנוזל אחר מאשר בירה? תודה
כן, אפשר מים, אבל אז הייתי מוסיפה עוד מעט שמרים
איך נוהגים בבצק ששהה לילה במקרר.
האם יש צורך להתפיח לאחר הוצאת הבצק. או ניתן ישר לרדד
תודה
מראש
אוי זה כל כך יפה....
יבורכו מעשי ידייך
הוסף רשומת תגובה