פסטה מוקפצת בעגבניות שרי, עלי מונגולד וזיתים שחורים גרמולטה אורגנו ופטרוזיליה.
צילום דן לב, סגנון דלית רוסו |
אז נשאר לכם פסטה לחסל?
(-:
וגם חשק לארוחה סופר טעימה בכלום עבודה? עם חומרים טריים, טעימים וצבעוניים. אז הנה זה. ולא, זה לא סלט פסטה, כי אני אישית לא אוהבת פסטה קרה. מעולם לא התחברתי לסלטי פסטה למנהם. כמו מדובר במנה חמה, מנחמם, מלאה בטעמים טובים. תנסו ותראו.
עגבניות שרי, זיתים ושפע עשבי תיבול
עוברים הקפצה קלה בשמן זית רגע לפני שהפסטה מצטרפת אליהם וסופגת את הטעמים. ברגע
האחרון מצטרף השחקן הראשי שמשביח את הכול:
גרֵמוֹלָטָה: – תערובת קצוצה של
אורגנו, פטרוזיליה, שום וגרודת לימון. מהמחבת ישר לצלחת.
פרווה / דרגת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנה כולל 15 דקות
מצרכים (6 מנות)
גרמולטה אורגנו ופטרוזיליה:
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס אורגנו טרי קצוץ
קליפה מגוררת מלימון שלם
6 שיני שום קצוצות דק
בנוסף
1/4 כוס שמן זית
500 גרם עגבניות שרי חצויות
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (אפשרות)
2 כוסות עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
2 כוסות עלי מנגולד חתוכים גס (בלי
הגבעול הלבן)
1.5 כוסות זיתים שחורים מגולענים (לא
מושחרים)
1/4 כוס יין לבן יבש
500 גרם פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות
שעל האריזה
מכינים את הגרמולטה: מערבבים את כל המצרכים. אפשר
לשמור בקופסה סגורה עד 24 שעות במקרר.
מכינים את הירקות: יוצקים את השמן לסיר רחב
ומחממים אותו. מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף, אם רוצים, וצולים 3 דקות.
מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים 2 דקות על אש גדולה, יוצקים את היין, מבשלים עוד
חצי דקה. מצרפים את הפסטה המוכנה ומערבבים את הכול. מפזרים את הגרמולטה, מערבבים
ומגישים. המנה מעולה כשהיא יוצאת מהסיר, אך אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד יממה.
בתיאבון! |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה