צילום דן לב, סגנון דלית רוסו |
קשה לעמוד בפני הריח שמתפשט
בבית כשהפוקצ'ה הזאת נאפית: הרוזמרין, התימין, המרווה והבצלים עוטפים את הפרגיות,
מבשמים את הבצק והריח... אין כדוגמתו.
בשרי / דרגת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנה: 20 דקות (לא כולל התפחה),
זמן אפיה: 20 דקות.
מצרכים לבצק (2 פוקצ'ות גדולות)
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/2 כף מלח
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית
מצרכים לפרגיות
500 גרם נתחי פרגיות חתוכות לרצועות
דקות (ירכיים מפורקות)
3 בצלים סגולים פרוסים לטבעות
מחטים מ- 2 גבעולי רוזמרין
עלים מ- 2 גבעולי מרווה
עלים מ- 4 גבעולי תימין
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
משרים את הפרגיות: מכניסים לקערה בינונית את כל המצרכים, מערבבים ומשרים בין 12 שעות
ליממה.
מכינים את הבצק: מכניסים לקערה גדולה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את המים ולשים 5 דקות. הבצק רך וזה בסדר. מוסיפים את שמן הזית, לשים עוד 5
דקות, מכסים ונותנים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח, כשעתיים.
מכינים את הפוקצ'ות: מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומרפדים
שתי תבניות אפיה בנייר אפיה. מחממים במחבת גדולה לחום גבוה, מכניסים לתוכה את
הפרגיות המושרות יחד עם כל עשבי התיבול והבצלים ומטגנים-מערבבים 3 דקות, רק עד שהבשר "נסגר" מכל הצדדים והבצל
מעט מטוגן.
לוקחים מחצית מכמות הבצק ומשטחים אותו על אחת התבניות. נוח לעבוד עם
ידיים מעט משומנות. מעצבים למלבן או אליפסה בעזרת לחיצות עדינות בקצות האצבעות.
מסדרים על הבצק מחצית מכמות הפרגיות ועשבי התיבול ומשקיעים אותם מעט פנימה. מכינים
באותה צורה את הפוקצ'ה השנייה. נותנים למאפים לתפוח 10 דקות לפני שאופים אותם למשך
20 דקות בערך או עד שהבצק זהוב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה