מאפי שמרים שוקולד מפנקים זה בצק מוצלח, מלית עשירה וגם קליעה משובבת עין. את המאפים האלו הכנתי בראש חודש הקודם, והנה, לקראת ראש חודש אדר המתקרב זכרתי אותם גם בשבילי וגם בשבילכם, כי הם באמת מוצלחים.
עבור כ- 15 מאפים אישיים גדולים
מצרכים לבצק, מידות כוס של 240 מ"ל
500 גרם קמח
1 כף שמרים
1/2 כוס סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1 כוס משקה סויה (נמכר בקרטון, במתיקות מופחתת)
מצרכים למלית שוקולד
100 גר' מרגרינה מומסת
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס קקאו
1 ביצה
2 כפות גדושות פודינג וניל
לפי הצורך, מעט מים (עד רבע כוס)
ומצרכים לסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את שאר המצרכים, לשים 10 דקות, מעבירים לקערה נקייה, משמנים במעט שמן (לא זית), מכסים בניילון ושומרים במקרר בין 12 ל- 24 שעות.
מכינים את המלית: מערבבים את כל המצרכים למרקם משחתי.
מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה, מבשלים עוד 3 דקות ומכבים
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו לפיסות בגודל של 50 גרם בערך ומעבדים כל פיסה לכדור. מקמחים משטח עבודה, מרדדים כדור לאליפסה, מורחים שיכבה נאה של מלית על כל שיטחה, חורצים פסים אלכסוניים במרווחים של 1 ס"מ מבלי לגעת בשוליים בעזרת סכין או גלגלת פיצה, מגלגלים את הבצק לגליל ארוך, כורכים אותו סביב עצמו לצורת שבלול ומעבירים את המאפה לתבניות אפיה מרופדת נייר אפיה. מכינים באותו אופן את כל המאפים ונותנים להם לתפוח כשעה, או עד שהם הכפילו את נפחם. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 30 דקות או עד שפני המאפים זהובים גם בחלק התחתון. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ. אפשר בהחלט להכין כמות גדולה ולהקפיא.
4 תגובות:
המאפה משובב נפש , והחודש הוא אדר לא הדר.
אוחחח זה כל כך יפה :)
ונראה סופר טעים!
אהבתי את הצילומים בגינה שמעניקים ביתיות וחמימיות
כל כך אוהבת את היצירות שלך
נראה נהדר!
אני לא עומדת בקצב שלך, כל פוסט מוסיף לי עוד משהו שאני מוכרחה, אבל מוכרחה לנסות!
מרילין הכנתי את המאפים שיצא כל כך טעימים וגם המילוי שלך משהו משהו
הוסף רשומת תגובה