~~ אנטיפסטי שומר, לימון וקלמנטינות צלויים ~~

צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו
 
 
אני מגלה קושי לפרסם מתכונים בצורה רציפה  ועקבית, לא שהמתכונים חסרים, זה ב"ה יש בשפע, אבל הזמן לשבת מול המחשב פשוט לא נמצא, או יותר נכון נדחק למטה למטה ברשימת הדברים שיש לעשות, וכך עובר יום ועוד יום, ואז כשאני מחליטה סוף סוף לפרסם, כל המתכונים רבים אחד עם השני, תפרסמי אותי, עוגת שמרים רכה ומפנקת! לא, אותי, מאפה פיקאנטי שכולם אוהבים, לא, מה פתאום, דג לכבוד שבת זה הכי חשוב!, חכו כולכם, מנה ראשונה אלגנטית זה צורך של ממש.
 
ואז אני מתייאשת, עוזבת הכל, הולכת לקפל כביסה, לתקתק ארוחה, ולסיים כתבה דחופה - הבלוג יחכה עד שאתגבש. ועובר יום ועוד יום. כן, כך פחות או יותר זה עובד. זה חמור?
 
ובכל זאת, רגע לפני שאני מתחרת, הנה מתכון שנבחר להיום: אנטיפסטי שומר, לימון וקלמנטינות צלויים. מהיר, טעים, בריא, עונתי.  המנה יכול לשמש כפתיח לארוחה או כתוספת למנה העיקרית.
פרווה / דרגת קושי קלה / חומרים זמינים / הכנה: 5 דקות, אפיה: 30 דקות.
 


מצרכים (6 מנות)
4 ראשי שומר חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
2 לימונים שטופים (לא קלופים) ופרוסים לפרוסות דקות
1 קלמנטינה קלופה מופרדת לפלחים
4 שיני שום, קלופות וחצויות
3 גבעולי תימין טרי (אפשר גם חצי כף תימין יבש)
מלח גס
⅓ כוס שמן זית
 
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מרפדים תבנית אפיה בינונית בנייר אפיה.
מסדרים בשכבה אחת צפופה את פרוסות השומר, הלימון והקלמנטינה, מפזרים את שיני השום והתימין, בוזקים שמן זית ומלח וגס ואופים ללא כיסוי, עד להזהבה יפה, בערך 30 דקות. מגישים חם או פושר. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

4 תגובות:

hadar ben-sade אמר/ה...

חייבת לנסות את זה,
ברור שיש כאן מישהו שכ"כ יאהא את זה!

ורדי אמר/ה...

הי מרילין
הכנתי לשבת, ויצא כ"כ טעים, פשוט ממכר.
תודה
ורד

מרילין איילון אמר/ה...

תודה, אני שמחה שטעים לכם!

elana אמר/ה...

היי מרילין,

אני מכינה את המנה הזו באופן קבוע, ממש מנה נהדרת! תודה רבה!