~~ פאי תפוזים ושקדים, בציפוי תפוזים מזוגגים ~~

 
מרילין איילון
 
 
העצים עמוסים בתפוזים ולשמחתי כולם בבית נהנים מהם, מיצים טריים, עוגות ומאפים. לא בכדי הבלוג מציע שפע עוגות תפוזיות, הן פשוט להיט במהלך כל החורף.
הפאי הזה, הוא אחד הדברים הטעימים שאכלנו לאחרונה. הבצק מוצלח... נמס בפה, המלית עשירה, לא מתוקה מדי, עם טעם מודגש של תפוז ושל שקדים, ולמעלה, נגיעה עדינה של תפוזים בסירופ שמזכיר מעט מרמלדה טובה. השילוב של שלושתם בעיניי מושלם. שימו לב, הפאי קל מאוד להכנה!
 
מרילין איילון
 
מצרכים לבצק עבור תבנית בגודל 26 ס"מ או תבנית אחרת בנפח זהה

150 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד (אבל לא נוזלית!!)
95 גרם אבקת סוכר
30 גרם אבקת שקדים
1 ביצה
קורט מלח
250 גרם קמח
 
 
קרם שקדים תפוזים
80 גרם חמאה רכה אך לא נוזלית
100 גרם סוכר (חצי כוס)
3 ביצים
100 גרם שקדים טחונים (כוס דחוסה)
2 טיפות תמצית שקדים טבעית (אפשרות)
200 מ"ל מיץ תפוזים
1 כף גרודת תפוז
 
לציפוי
1 תפוז שטוף פרוס דק עם קלפתו
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
 
 
מרילין איילון

 
 
מכינים את הבצק

מעבדים יחד במעבד מזון את החמאה עם אבקת הסוכר עד למרקם קרמי. מוסיפים את אבקת השקדים, הביצה ולבסוף קמח ומלח. מעבדים רק עד שנוצר כדור. מרפדים תבנית פאי (עדיף מתפרקת), תחילה בשוליים ואחר כך בבסיס ושומרים במקרר לפחות 4 שעות (אפשר גם להקפיא)

 

מכינים את המלית ואופים

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים לקערה בינונית את החמאה והסוכר עד למרקם קרמי, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד למרקם הומוגני. יוצקים את המלית על הבצק המקורר ואופים בשליש התחתון של התנור כ- 40 דקות או עד שהבצק זהוב והמלית יציבה. אם היא מעט רוטטת במרכז זה בסדר, היא תתייצב בקירור.
 
מכינים את הציפוי
מכניסים לסיר שטוח את הסוכר, המים ופרוסות התפוזים ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים נהפכים לסירופ צמיגי והתפוזים מזוגגים, בערך 20 דקות. מקשטים את שטח הפאי האפוי בתפוזים ובסירופ ומקררים. העוגה במיטבה כשהיא קרה, אך לא ישר מהמקרר.
 
מרילין איילון

לשאלות ועוד, צרו קשר
maryline@inter.net.il
 

3 תגובות:

oshi אמר/ה...

הי מרילין, המתכון ניראה קל ומזמין. אחד מילדי רגיש לכל סוגי הפיצוחים, על כן האם ניתן להחליף את השקדים הטחונים בקוקוס? האם יש תחליף לאבקת שקדים?

ורדי אמר/ה...

הי מרילין

בשלב הכנת הבצק הוא יצא דביק מאוד.
האם זה תקין? אני מבינה שזה לא לגמרי בצק פריך קלאסי, לפי החמאה הרכה, אבל עדיין אני מקוה שזה בסדר.
שמתי בקירור, ואשמח לתשובתך.
ורד

מרילין איילון אמר/ה...

זה בסדר גמור. אם זה ניראה לך מוגזם ואת לא מצליחה לשטח אותו הוסיפי כף או 2 קמח. תעבדי ע םידיים נקייות מבצק ומעט רטובות.