~~ עוגיות סנדוויץ קוואקר שוקולד ~~

מרילין איילון
התה מוגש ללא הפסקה בבית, גדולים וקטנים, כולם מתחממים / מתפנקים סביב כוס תה חם וריחני. תה בבוקר לפני שיוצאים מהבית, תה אחרי ארוחת הצהוריים, תה ..בשעת התה, וגם תה בערב, כי טוב להיות בבית עם נעלי בית.
והעוגיות יוצאות מהתנור, מגשים מגשים. כמה טעים. כמה נחמד. עוד עוגיה אחת ודי.
 
 
 
מצרכים 
240 גרם פתיתי שיבולת שועל (לא אבקה להכנת דייסה) (3 כוסות)
200 גרם סוכר (1 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות דבש
1 ביצה
200 גרם חמאה מומסת (אפשר גם מרגרינה לגרסה פרווה) 
בנוסף:
 200 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן
 
הכנה
מכניסים למיכל של מעבד מזון עם להב פלדה את פתיתי השיבולת שועל, הסוכר, הקמח ואבקת האפיה ומעבדים לכ- 20 שניות בפולסים,  כדי להקנות לשיבולת שועל מרקם יותר דק (אבל עדיין לא טחון ממש).
מעבירים את כל תכולת המעבד לקערה, מוסיפים לה את הדבש, הביצה והחמאה המומסת ומערבבים, מעבדים לכדור. מכסים ומקררים לפחות שעה (אפשר גם  לשמור לילה במקרר).
 
מדליקים תנור אפיה לחום של 180 מעלות, מרפדים שתי תבנית בנייר אפיה.
מוציאים את הקערה מהמקרר, קורצים מהעיסה עיגולים בגודל של אגוז מלך ומסדרים אותם במרחקים על התבניות, שכן במהלך האפיה העוגיות משתטחות . אופים כ- 12 דקות או עד שהן זהובות, מוציאים מהתנור ומצננים.
 
חותכים את השוקולד לקוביות ומכניסים אותן לקערה בינונית יחד עם השמן. מחממים עד להמסה מלאה תוך כדי ערבוב, אפשר במיקרו (במקטעים של 30 שניות) או על גבי בסיר כפול (בן מרי).
לוקחים עוגייה, טובלים צד אחד שלה בשוקולד המומס  ומצמידים אליה עוגייה נוספת. נהנים.
 
 
לשאלות ועוד, צרו קשר
 
 
 
מרילין איילון

2 comments:

ורדי אמר/ה...

הי מרילין
העוגיות יפהפיות...
אפשר לדעתך להחליף במתכון זה את החמאה בשמן?
תודה
ורד

תמי בר-דוד אמר/ה...

מוצלחות מאוד, זכו להרבה תשבוחות.
חוץ מזה- הבלוד שלך יפיפה ומועיל, תבורכי,
תמי