~~ מוס סלמון מעושן בהגשה חגיגית: יופי של מנה ראשונה ~~

 
צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
 מוס טעם מעודן וחגיגי, מנה ראשונה נפלאה לכל סעודה חלבית ובשרית, נהדרת כמנת מזנון. אפשר לשמור במקפיא עד חודש, בלי הציפוי, את הציפוי אפשר להכין יום מראש.
 
עזרים: גליל נייר סופג (בלי נייר), שקף בגודל A4, נייר כסף, ניילון נצמד.

 
 
 
 מצרכים למוס:
14 גרם ג'לטין
1/2 כוס מים
200 גרם סלמון מעושן
3/4 כוס מים 
1/2 כוס יין לבן יבש
2 ביצים קשות
חצי כוס מיונז
 1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף קטשופ
מלח ופלפל שחור
מצרכים לבצק של הגלילה
50 גרם קורנפלור ( 6 כפות שטוחות)
25 גרם קמח (3 כפות שטוחות)
1/2  כפית מלח
קורט  פלפל שחור
1 שקית אבקת אפיה
3 חלבונים
3 חלמונים
120 מ"ל מים רותחים
1 כף  מרגרינה מומסת
 1 כף רסק עגבניות
1/2  כפית פפריקה מתוקה
 מצרכים להרכבת המנה
חצי כוס מיונז
כוס עירית קצוצה דק
 
מכינים את תבנית הגליל: מכניסים את השקף לתוך הגליל בצורה מעוגלת כדי לצפות את כל הדופן הפנימי. השקף בולט קלפי מעלה וזה בסדר. אוטמים את החלק התחתון של הגליל בניילון נצמד ובנייר כסף ושומרים.

מכינים את המוס: משהים את הג'לטין במים קרים 10 דקות.
שמים במעבד מזון את כל המצרכים ומעבדים עד שהבלילה חלקה לגמרי.
מחממים את הג'לטין בסיר כפול או במיקרו (זהירות לא להרתיח) עד שהנוזל שקוף, מוסיפים אותו לקערת המערבל ומערבלים שוב עד למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את המוס לתוך הגליל (נעזרים במשפך) ומקפאים כשהגליל עומד, לפחות 6 שעות.

 

מכינים את הגלילה: מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית בגודל התנור אפיה בנייר אפיה ומשמנים אותו במעט שמן.
מכניסים לקערה בינונית את הקורנפלור, הקמח, המלח, הפלפל, אבקת האפיה, מערבבים ושומרים בצד.
מקציפים את החלבונים למרקם יציב ושומרים בצד.
 
מקציפים את החלמונים עם המים הרותחים עד שהתערובת מכפילה את נפחה, מוסיפים את המרגרינה המומסת ואת הרסק העגבניות מקציפים עד להטמעה ומכבים. מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמחים ובעזרת מרית מערבבים היטב ובודקים שאין משקעי קמח בתחתית הקערה.
 
מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים, יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ- 8 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומגלגלים אותו על עצמו, עם נייר האפיה בפנים, לצורה של גליל ארוך. מכסים במגבת מטבח עד שמתקרר.

 

מרכיבים את המנה: פותחים את הרולדה ומורחים עליה שיכבה דקה של מיונז בעזרת מברשת. מוציאים את הגליל מהמקפיא, מסירים ממנו את עטיפת הקרטון ואת השקף, ומחלצים את המוס. מסדרים את גליל המוס בתחתית הבצק, מגלגלים את הבצק סביב המוס תוך כדי קילופו מנייר האפיה, בעדינות. חותכים את יתרת הבצק, ומסדרים את הגליל על כלי הגשה כשהתפר כלפי מטה. מברישים במיונז, מפזרים שפע עירית קצוצה ומגישים שלם או פרוס.



 רוצים להגיב? לשאול שאלו
צרו קשר



 

השבת אירחנו חברים טובים, הבטחתי לתת את התפריט הנה הוא
 
 
 
כיבוד קבוע על השיש
נשיקות מנטה כחולות
עוגת שמרים עם אגוזי לוז
 
סעודה ראשון
פיתות סלוף
~
חציל בלאדי שלם קלוי עם תחינה
סלט חצילים במיונז
חומוס עם גרגירי חומוס
סלט כרובית מטוגנת בעשבי תיבול ולימון
סלט גזר מרוקאי של רפי כהן
~
מרלוזה מטוגנת בציפוי פקאנטי ורוטב צרמולה
דניס בתנור על מצע שומר עגבניות ובצלים
~
אורז עם בצל מטוגן וצימוקים
~
מעמול
פירות ופיצוחים
 
סעודה שניה
פיתות סלוף
~
אותם סלטים + סלט ביצים
~
~
חמין מרוקאי סכינה שיצא הכי טוב שיצא לי מעולם (בשר מספר 5 + אסדו + שקית חיטה וגריסי פנינה + חומוס בתוך הרוטב + קציצת בשר)
~
פירות ופיצוחים
קרמבו לילדים
 
סעודה שלישית
פיתות סלוף
~
אותם סלטים + סלט גזר פקאן
~
~
מקרון תפוח עץ
פאי בוטנים של BB
פיצוחים ופירות
 
 
רבים מכם שולחים לי תמונות של מתכונים מהבלוג שהם ניסו בבית. לא תמיד אני מוצאת זמן להכניס אותם לבלוג, למראת שאני מקבלת דברים ממש מדהימים (ברצינות!!!), העומס שלי פשוט...עמוס! בכל אופן קיבלתי הרגע את הטיאן של איריס (לפי מתכון מכאן)  ואני מייד מצרפת אותו, שתראו איזה יפה.


 רוצים להגיב? לשאול שאלות?
צרו קשר


 
השמך שבוע טוב
מרילין
 
 

2 תגובות:

Rivka Carmel אמר/ה...

מרילין, שווה להיות אורחים שלך, מתי את מספיקה את הכל, התיאורים מרהיבים, אני מניחה שהטעם פי שניים. יישר כח!

ali.racheli.barazani123@gmail.com אמר/ה...

המנה של מוס סלומון טובה בהקפאה ?