~~ קבב בחציל קלוי, מוגש בקדאיף וקרם טחינה חציל ~~

kabab a la viande et au caviar d'aubergine sur thina d'aubergine
 
 
מנה ראשונה שהוגשה בערב שבת וקצרה המון הצלחה: קודם כל קיבלה 12 נקודות במחלקת הרושם ואחר כך קיבלה עוד 12 על הטעם והמרקם הנהדר: מעטפת קריספית ששומרת על קציצות רכות, טעם מופלא של חציל קלוי שמחמיא כל כך לבשר והכל מוגש עם מטבל מעולה. כל מי שטעם, בני הבית והאורחים צקצקו בפה (כך אומרים?) והושיטו יד לעוד שיפוד אחד וזהו.
~
למתכון זה השתמשתי בחציל קלוי מוכן הנמכר בצנצנת בסופר.
 
 
 
מצרכים לקבב
500 גרם בשר טחון
1 כוס חציל קלוי
1 בצל גדול מגורד
צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
~
חבילה של אטריות קדאיף מופשרת לילה במקרר (לא נשתמש בכל)
שמן זית להברשה או ספריי שמן
שיפודים
 
מצרכים למתבל
1 כוס טחינה
1 כוס מים
1 כוס חצילים קלוים
רבע כוס מיץ לימון
1-2 כף לימון כבוש קצוץ (לפי הטעם)
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
 
 
מכינים את הקבב: מערבבים את כל המצרכים, יוצרים קבבים, משפדים על שיפודי עץ ושומרים במקרר שעה או חצי שעה במקפיא. 
מוציאים מעט שיערות קדאיף, פותחים אותם בעזרת האצבעות ומסדרים על משטח עבודה לצורת מלבן ברוחב הקבב. שמים את הקבב בחלק התחתון של השערות, מגלגלים כלפי מעלה בלי להדק יותר מדי ומעבירים למגש אפיה מרופד נייר אפיה. חוזרים על אותה פעולה עם שאר הקבבים, מברישים בשמן.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות עד שהקדאיף מוזהב יפה (בערך 8 דקות בכל צד). אפשר להכין מראש ולחמם ברגע האחרון בתנור חם למספר דקות.
 
מכינים את המתבל: מערבבים את הכל, אם רוצים מוסיפים עוד קצת מים כדי להגיע לסמיכות הרצויה.
מגישים את הקבב החם עם המתבל, מקשטים בפטרוזיליה ופרוסת לימון.
 
 
 
 
 
 


kabab a la viande et au caviar d'aubergine sur thina d'aubergine
 
le kabab: melanger 500 gr de viande hachee, 1 gros oignons hachee, 1 bouquet de persil hache, 1 verre de caviar d'aubergine, 1/2 cas de paprika, de sel et du poivre. former des kababs, entourer des kadaif, huiler un peu (avec un spray c'est mieux) mettre des brochettes et garde garder au froid 1 heure. enfourner au four 190 pour 8 minute de chaque cote.
servir avec la creme thina aubergine: melanger 1 verre de thina, 1 verre d'eau, 1 verre de caviar d'aubergine, 1 poignee de persil hachee, 1 a 2 cas de citron confi couper petit sel et poivre. rajouter de l'eau pour avoir une consitance voulue.

 


12 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

היכן קונים את שערות הקדיף?

אנונימי אמר/ה...

נראה מדהים! תודה!

אנונימי אמר/ה...

נראה סוף הדרך.. רק לא הבנתי על איזה חציל בצנצנת דיברת.. סלט חצילים מוכן?! אם כן אשמח אם תגידי איזה( יש כל מני חברות.. ) ובאיזה כמות.. תודה ענקית❤

מרילין איילון אמר/ה...

מדובר בחציל קלוי, בלי תיבול, ולא סלט חצילים. מוכרים את זה בצנצנת זכוכית בדרך כלל, בסופרים. יש כמה חברות.

אנונימי אמר/ה...

ואו!
אני כבר רואה איך כל אולמות האירועים גונבים לך את הרעיון לבופה של לפני החופה :-)...

בערך באיזה גודל צריכים להיום הקבבים כדי שהם יאפו בזמן שהקדאיף מזהיב? עובי אצבע שמנה? יותר?

מרילין איילון אמר/ה...

מפליא כמה מהר קבב נאפה בתנור!! כדאי לשים קבב אחד בצד, לבידקה שאותו אפשר לפוח ולראות מה מצב אפיתו. רוחב אגודל בארך.

אנונימי אמר/ה...

נראה נהדר
איפה קונים שערות קדאיף?

The Cookie Fairy אמר/ה...

כבר אמרתי שאני מתה על האוכל שלך? :)
מנה מהממת!

מרילין איילון אמר/ה...

תודה רבה
יש חברה בשמם מתוקית שמשווקת קדאיף
http://www.metukit-mor.com/

אפשר ליצור קשר איתם ולבדוק איפה היא משווקת קרוב לבתך.

בהצלחה!

ליאורה אלון אמר/ה...

מהמם !!!
איך אפשר לחמם את זה לשבת ?

מרילין איילון אמר/ה...

בהחלט, על הפלאטה

ליאורה אלון אמר/ה...

תודה ! אני הולכת להכין - אעדכן במוצש ...
אין כמוך