Vienoise en couronne, a la creme de citron et creme de pavo
בעצם מדובר בשתי מליות, אחת על השניה במאפה אחד. מורחים על הבצק שיכבה של קרם לימון, הקרם נספג בבצק במהלך האפיה ונותן לו מרקם נימוח וטעם נפלא, מעל שיכבת הקרם לימון מורחים שיכבה של מלית פרג, ואז החגיגה שלימה, כל הטעמים מתחברים למאפה מושלם גם בטעם וגם במרקם. המתכון מתאים ל- 2 מאפים
בשלב עיצוב הגלילים לקראנץ אני ממליצה להכניס את הבצק למקפיא לכמה דקות כדי שהחיתוך והקליעה יצאו מושלמים (הסבר למטה)
~
סדר עבודה מומלץ, כדי שלא יהיה עומס, יהיה להכין ביום אחד את הבצק ושתי המלית, וביום השני לגלגל, להתפיח ולאפות.
מצרכים
לבצק
חצי קילו קמח לבן (3.5
כוסות)
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
כף גרידת לימון
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה (או מרגרינה)
2/3 כוס חלב (או חלב סויה)
מצרכים לקרם לימון
קסם
1 כף קורנפלור
1 כף מים
1/2 כוס מיץ לימונים
כף גרד לימון
1 כף מים
1/2 כוס מיץ לימונים
כף גרד לימון
3/4 כוס סוכר
3 ביצים שלימות
3 ביצים שלימות
מצרכים
למלית פרג
3/4 כוס חלב (אפשר סויה)
50 גרם חמאה או מרגרינה
כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
200 גרם פרג טחון טרי טרי
50 גרם חמאה או מרגרינה
כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
200 גרם פרג טחון טרי טרי
1/2 כוס קוקוס או שקדים
טחונים או אגוזים או שילוב בינהם
ביצה
מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את החומרים הרטובים ולשים 10 דקות ביד או במיקסר (הבצק דביק וזה בסדר). משמנים את פני הבצק במעט שמן (חצי כף), מכסים ומשהים במקרר בין 12 ל- 24 שעות (הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר)
מכינים את הקרם לימון: שמים בקערה שיכולה להיכנס למיקרו את הקורנפלור והמים ומערבבים לבלילה אחידה, מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים היטב ולא מכסים
מכניסים את הקערה למיקרו, מפעילים דקה, מוציאים ומערבבים היטב במטרף. מפעילים עוד דקה ומערבבים ושוב. מפעילים עוד 30 שניות, ובודקים אם הקרם סמיך דיו, אם לא מפעילות עוד 30 דקות. טורפים היטב בין הפעלה להפעלה כדי למנוע גושים.
מכינים את מלית פרג: מערבבים בסיר את החלב, החמאה, תמצית הוניל, והסוכר
ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדבש, הפרג, הקוקוס, מערבבים
ומבשלים עד למרקם משחתי. ממשיכים לבשל על אש קטנה, תוך בחישה מדי פעם, עוד 30
דקות. מכבים ומצננים מעט. מוסיפים את הביצים, מערבבים ומקררים היטב לפני השימוש
(אני משאירה על השיש למספר שעות)
מרכיבים את הקראנץ: חותכים את הבצק לשני חצאים, חלק אחד נשאיר במקרר ובחלק השני נתחיל לעבוד. מרדדים את הבצק הזה למלבן ארוך בעובי 3 מ"מ, עובדים על משטח מעט מקומח ומערוך מקומח, ועדיף על נייר אפיה. מורחים אותו במחצית ממלית הלימון ואחר כך מחצית ממלית הפרג, מגלגלים לגליל ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות. במהלך זמן זה מוציאים את הבצק השני מהמקרר, מרדדים, ממלאים, מגלגלים ומקפיאים גם.
מוציאים מהמקפיא את הגליל ראשון, חוצים אותו לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בהצלבה , מלפפים ומחברים את הקצבות לדי מעגל. מעבירים לתבנית אפיה וחוזרים על אותה פעולה עם הגליל השני. מתפיחים שעה, אופים בחום בינוני כ- 30 דקות או עד שהמאפה זהוב (בודקים למטה), מוציאים ומברישים בסירופ (מרתיחים כוס סוכר עו כוס מים 3-4 דקות).
Vienoise en couronne, a la creme de citron et creme de pavo
Preparer une creme de pavo: cuir en petit feu en melangeant jsuque absorbtion total: 1 verre de lait avec 50 gr de beurre ou margarine, 1 cac d'essence de vanille, 1/3 de verre de sucre, 1/4 de verre de miel et 200 gr de pavo moulu frait et 1/2 verre de coco ou amande moule ou noix. refroidir un peu et rajouter un oeuf en melangeant.
Preparer creme au citron: diluer 1 cas de maizena avec 1 cas d'eau. rajotouter 1/2 verre de jus de citron, 1 cas d'epluchur de citron, 3/4 verre de sucre et 3 oeuf. passer au micro 1 minute, melanger au fouer, encore 1 minute, remlanger, puis 30 secondes et si il le faut encore 30 seconde. la consistance doit etre ferme.
faconerle gato: couper la pate en 2 et laisser au frigo 1 morceau, etlaer en long rectancgle le deuxiemen morceau, sur plan farine. etaler la moitier de la creme citron et par dessus la moitier de la creme pavo, rouler et congler pour 10 minutes. faire de meme avec le deuxieme morceau de pate qui est au frigo.
sortir le premier morceau du congelo, le couper en 2 dans la longeure avec un couto a dents, mettre en croix les de morceau torser et rejoindre les bout pour faire une courone. faire de meme avec le deuxieme morceau. laisser monte 45 minutes, enfourne jsuque jolie coloration, badigeoner de sirop fait avec 1 verrre de sucre et 1 verre d'eau.
18 תגובות:
מרילין שלום,
העוגה נראית מדהים, אבל מה לעשות שלא אוהבים אצלנו פרג? יש לך רעיון למשהו אחר שילך עם הלימון?אפשר לוותר לגמרי על הפרג?
תודה ושבת שלום!
אולי קרם שקדים במקום? גם אצלי לא אוהבים פרג אבל אוכלים הכל ומבקשים עוד. (-:
אגוזים הולך יופי עם קרם לימון
מרילין שלום!
האם ניתן להפוך את העוגה לפרווה,אני רוצה להכין אותה לשבת.
תודה
שולמית
כן, היא מצויינת בגירסת פרווה
בהצלחה!
ה' ירחם ויושיע- זה כל מה שיש לי להגיד.
:-]
אדוה
מרילין יקרה,זה נראה לי השילוב המושלם!
תודה,בע"ה ינוסה!
מרלין הכל מושלם אצלך !!!!!!!!!!!!!!!
איזה נתינה אין סופית יש אצלך ,
מאחלת שה' ירעיף עליך רק טוב, ובריאות ,
שבוע טוב
מירי
מרלין, עוגה טעימה טעימה...לכל אוהבי הפרג, עשיתי אותה וקרם הלימון הוסיף המון, שווה את המאמץ ולהכין
שימחת אותי
(-:
היי מרילין, אני רוצה להכין את העוגה לשבת,האם הכוונה במיץ לימונים ללימון טרי סחוט?
לא חייב טבעי, לרוב אני עושה לא עם הטבעי.
תודה רבה מרילין, אשתמש גם אני במיץ לימון משומר.
שבת שלום - אורית
קטעים איתך, גם אני הכנתי זר קראנץ בדיוק השבוע :)
אנחנו ממש בתיאום בזמן האחרון...
אבל אני הלכתי על מלית שוקולד קלאסית למפונקים-
שילוב הפרג והלימון פשוט הפיל אותי, נשמע מעלף!
חייבת לנסות מתישהו
שלום מרלין,
אין לי מיקרו. איך אפשר להכין את הקרם לימון ללא מיקרו?
תודה
מצטרפת לאנונימית הקודמת-
אפשר בלי מיקרו?
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שכן, על סיר כפול, תוך בחישה מתמדת.
מרילין היקרה, הקרם לימון קסם שלך מעולה שבמעולים, שילבתי עם קרם פיסטוק ויצאה עוגה נהדרת
הוסף רשומת תגובה