~~ צ'ו מאי בשר, ג'ינג'ר, שום ובצל ירוק בליווי רוטב אסיאתי ~~

 
צילום: דן לבן, סגנון, דלית רוסו
 
סיפרתי לכם על כתבה שעסקה בעשבי תיבול שהכנתי עבור עיתון המשפחה, מגזין "טעימות", אז מתכון זה, שגם הופיע בכתבה עסק נתן דגש על הבצל הירוק. והנה הוא. 
אלו כיסונים מאודים מהמטבח הסיני, מהסוג הפיקנטי והטעים שאי אפשר להפסיק לאכול. במתכון הזה נשתמש בבצל הירוק 3 פעמים. פעם כדי לתבל ולצבוע את הבצק, פעם במלית כחלק מהצמד ג'ינג'ר/שום/בצל ירוק – צמד כמעט קבוע במטבח הסיני ופעם נוספת ברוטב, כדי לתת לו רעננות ומרקם.
בשרי / דרגת קושי בינונית / חומרים זמינים / זמן הכנה: כשעה

עזרים: סלסלת אידוי, חותכן בקוטר 8 ס"מ
מצרכים לבצק (כ- 30 כיסונים):
1.5 כוס קמח (210 גרם)
1/4 כפית מלח
3 כוסות מים
10 גבעולי בצל ירוק קצוצים
4 טיפות צבע מאכל ירוק (אפשרות)
מצרכים למלית
300 גרם בשר טחון
ג'ינג'ר טרי קלוף באורך 2 ס"מ
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
6 שיני שום
1 כף רוטב סויה
2 כפות יין לבן יבש
1 ביצה
למטבל:
1/2 כוס רוטב סויה
2 כפיות סוכר
1 כף יין לבן יבש
1 כף בצל ירוק קצוץ
3 כפות רוטב צ'ילי חריף
בנוסף:
1 כוס אפונה קפואה מופשרת
עלי כרוב
מכינים את המטבל: מכניסים את כל המצרכים לקערה קטנה ומערבבים. אפשר לשמור במקרר עד שבוע.
מכינים את המלית: מערבבים את כל המצרכים. אפשר לשמור עד 24 שעות במקרר.
מכינים את הבצק: מכניסים לסיר בינוני את הבצל הירוק והמים ומבשלים בלי כיסוי, על אש בינונית רבע שעה. מכבים, מסננים את המים תוך כדי לחיצה על העלים כדי להפיק מהם את מרב הטעם ומשליכים אותם. מודדים כוס וחצי מים, ואם רוצים מוסיפים להם מעט צבע מאכל ירוק.
מכניסים לקערה בינונית את הקמח והמלח, מערבבים, מוסיפים את מי הבצל (כוס וחצי) ולשים לבצק נוח וחלק 2 דקות, מכסים ושומרים במקרר שעה.
מכינים את הצ'ו מאי: מחלקים את הבצק לשני חלקים. על משטח מעט מקומח מרדדים במערוך חלק אחד של הבצק לעלה דק מאוד ומקמחים אותו מעט. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, שמים כפית מלית במרכז כל עיגול, אוספים את השוליים כלפי מעלה מבלי לסגור אותם על המלית וצובטים אותם סביב סביב בעזרת האצבעות. מניחים את הכיסון על עלה כרוב קטן, מקשטים אותו ב- 3 אפונים, וממשיכים באותו אופן עם שאר הבצק והמלית.  ניתן לשמור את הכיסונים במקרר 24 שעות כשהם עטופים בניילון, וניתן גם להקפיא.
מאדים ומגישים: מסדרים את הכיסונים עם עלי הכרוב על גבי סלסלת האידוי וסוגרים אותה.  לוקחים סיר שמתאים בגודל לסלסלת האידוי , ממלאים אותו במים עד מחצית הגובה ומביאים לרתיחה. שמים את סלסלת האידוי על הסיר, מנמיכים מעט את האש ומבשלים 10 דקות בדיוק. מגישים מיד לצד המטבל.
 
 


 
 רוצים להגיב? לשאול שאלות?
צרו קשר
 
 
הערב, ראש חודש כסלו, ונכין לכבודו את הסופגניות הראשונות לעונה.
 
להלן המתכון הקבוע (לחץ על הקישור), אני לא מאלה שמנסים כל מני צירופי סופגניות וכל מני מילויים, בעיניי יש משהוא יפה בטעם קבוע.
 
 

מה דעתכם על קצת תמונות ישר מסלון השוקולד שהתקיים השבוע בפריז? סלחו לי על האיכות, צולם עם הנייד.  נתן לתמונות לדבר.



 
 






אחרון ודאי, לשבת הקרובה אנחנו מזמינים זוג + 6, ואנחנו מאוד נרגשים מהאורחים המכובדים שלנו. לי יש אתגר שנתתי לעצמי ואני בע"ה מתכוונת לעמוד בו: ביום שישי לסגור את המטבח בשעה 11:30.
פותחים הימורים?
 
 
 
 
בכל אופן, המשימה לא קלה ועל כן יהיה צורך בתכנון מוקדם קפדני, יתכן ואכין 3 קילו פיתות כבר מחר ואקפיא אותן, וביום שישי בבוקר עוד 2 קילו. מה לעשות השמועה והריח עברו מפה לאוזן וביום שישי הפיתות "עפות" בין השכנים ואני מוצאת את עצמי כל שבוע מכינה יותר כדי שיישר גם לנו. אני יודעת שהבטחתי לתת מתכון, ממש מתנצל, לא מגיעה לזה.
 
לגבי סלטים ובשרים לא סגרתי תפריט, ורק על הדגים אני יודעת שאכין מרלוזות מטוגנות ודניסים בתנור (וכניראה עוד מנה של טונה) ולגבי קינוחים יהיה ככול הנראה ייצוג נאה של קוקוס, שכן הם מחובבי הקוקוס. צנצנת נשיקות מכל הצבעים והטעמים תחכה בע"ה בחדרים, מסורתך בידיי.
 
המשף שבוע טוב, חודש טוב ובשורות טובות
מרילין
 

 רוצים להגיב? לשאול שאלות?
צרו קשר
 

אין תגובות: