קיבלתי מכתבים רבים שביקשו שאשתדל לפרסם מתכונים ב"קו בריא" - אז הנה אחד כזה.
מנה
אלגנטית וטעימה מאוד, בריח נפלא של הדרים. המנה טובה חמה או קרה, אפילו ישר מהמקרר: פורסים פרוסות דקות ושמים על לחם טוב - ממש מוצלח.
אם תכינו את המנה לאירוח, אני מאוד ממליצה לא לוותר על הברוקולי, כי הכל יוצא טעים יפה וייצוגי, אבל אפשר גם להכין רק את ההודו, בלי הברוקולי - הוא פשוט מעולה ומפתיע, אני אישית "גיליתי" אותו, כי אנחנו לא נוהגים לאכול הודו אבל אחרי המנה הזו שיניתי את דעתי לטובה.
מצרכים
חצי
חזה של הודו נקבה, (צד אחד, בערך 1 ק"ג )
למשרה
כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
גבעול רוזמרין
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
קליפה מגורדת מתפוז
פלפל שחור גרוס
כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
גבעול רוזמרין
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
קליפה מגורדת מתפוז
פלפל שחור גרוס
לקרמל
תפוזים
1/4 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/4 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
לציפוי
1/2 כוס אגוזים גרוסים
1/4 כוס עלעלי תימין טרי
1/2 כוס אגוזים גרוסים
1/4 כוס עלעלי תימין טרי
לברוקולי
500 גרם פרחי ברוקולי (אפשר גם קפוא מופשר)100
גרם אגוזי מלך חצויים
500 גרם פרחי ברוקולי (אפשר גם קפוא מופשר)
משרים
את הנתח: מערבבים
בקופסה עם מכסה את חומרי המשרה ואת נתח החזה. סוגרים ושומרים במקרר בין 12 ל- 24
שעות. מדי פעם הופכים את הנתח.
מכינים
קרמל תפוזים: מפזרים
את הסוכר בשכבה אחידה על תחתית של סיר ומחממים על אש קטנה. ברגע שכל הסוכר הופך
לנוזל, מרחיקים את הסיר מהאש, יוצקים עליו בזהירות את מיץ התפוזים, מוסיפים את גרד
התפוז, מחזירים לאש ומבשלים על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב, עד שכל גושי הסוכר
הקשים נמסים. מכבים ושומרים.
מכינים
את הברוקולי: מרתיחים
מים בסיר גדול וחולטים את הברוקולי למשך 2 דקות בלבד. מוציאים ומעבירים את הברוקולי לכלי עם מים קרים
למשך 2 דקות, מסננים ומעבירים לקערה עם
האגוזים. שומרים בצד.
אופים
ומצפים את הנתח: מחממים
תנור לחום של 200 מעלות. מעבירים את הנתח עם המשרה לתבנית אפיה, מכסים בנייר כסף
ואופים 30 דקות. מוציאים את התבנית, מרטיבים את הנתח במיצי הצלייה, סוגרים שוב
ואופים עוד 20 דקות.
מסירים
את הנייר ויוצקים על הנתח את קרמל
התפוזים. מערבבים את האגוזים עם התימין, מהדקים את התערובת על נתח החזה. אופים עוד
10 דקות בלי כיסוי, מוציאים מהתנור, מכסים ונותנים לנתח לנוח 10 דקות.
להגשת
המנה: מוציאים
מהתבנית 5 כפות ממיצי הצלייה, יוצקים אותן לקערת הברוקולי ומערבבים
בעדינות. פורסים את נתח החזה לפרוסת דקות, מסדרים אותן בצלחות הגשה, ולידן מסדרים
את הברוקולי והאגוזים. יוצקים עוד רוטב על הפרוסות ומגישים.
רוצים להגיב? לשאול שאלות?
צרו קשר
זאת הראשונה שלי. מאז זה קצת השתפר: הן יותר עגולות, ופיזור החילבה יותר עדין ואחיד. |
כן, אני יודעת. הקערה קטנה מדי. אחרי התמונה החלפתי אותה. |
מבישולי השבת האחרונה
קודם כל הכנו רוגלך, מנהג קבוע בראשי חודשים, הפעם הכנתי כמות מאוד גדולה וחילקתי גם לאלו שבאו לקחת סאלופים. עוד במתוקים, שטרודל תפוחי עץ שיצא טעים במיוחד, מתכון פשוט ומהיר עם בצק עלים - נגמר עוד לפני כניסת שבת.
בעיקריות היו לנו סלמון טעים טעים, שציפיתי את כולו בעלי בזיליקום וחצאי עגבניות שרי והמון שמן זית. המראה היה מרהים, בע"ה בהזדמנות הראשונה ארשום מתכון מסודר ותמונה. היה גם בשר בזיתים, שיצא טעים כרגיל.
הכנתי גם סלט שהפך לקבוע מראש השנה, אבל לא אספר יותר מדי פרטים עליו (חוץ מזה שיש לו רימונים) כי הוא אמור להופיע בגיליון הקרוב של עיתון המשפחה, ואז, בלי נדר, מייד אפרסם אותו, כי הוא באמת מיוחד ונהדר.
רוצים להגיב? לשאול שאלות?
צרו קשר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה