~~ קייק מוצלח במיוחד של פלפלים צבעוניים וגבינת בולגרית ~~

צילום: תומר בורמד, סגנון: ענת לבל


חלבי / קל / חומרים זמינים / זמן הכנה: 10 דקות, זמן אפיה: 45 דקות
 
אחרי כל הסעודות הבשריות שעלו על שולחננו בשבועות האחרונים, חשבתי להציע לכם משהוא שונה: קייק במרקם לח ועסיסי, משובץ בפלפלים בשלל צבעים וגם גבינה בולגרית (תנסו גם עם פטה, זה מעולה) . את הקייק אפשר לאכול כארוחה קלילה לצד סלט ירקות, הוא טעים ומשביע. את שלי (המצולם) לקחתי איתי לשיעור תורה ושם הוא נעלם פרוסה אחר פרוסה בדקות ספורות.

 
מצרכים לתבנית כיכר אחת
3 ביצים
150 גרם קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס שמן קנולה או סויה
1/2 כוס חלב פושר
200 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות  קטנות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות  קטנות
מלח ופלפל שחור
 
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות
מכניסים לקערה בינונית את הביצים וטורפים אותם
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים.
יוצקים את השמן והחלב בזרם דק תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הפלפלים, ממליחים ומפלפלים, מערבבים ויוצקים לתבנית אפיה. אופים 45 דקות.
 
 רוצים להגיב? לשאול שאלות?
צרו קשר

 
זה אני צילמתי (-:
 
 
בפוסט הקודם שפכתי קצת את הלב וסיפרתי כמה שניהול הבלוג קשה לי וכמה שהמערכת שאמורה לשלוח מכתבים לא עובדת לי, ומאז, שני דברים משמחים קראו. קודם כל המכתבים שקיבלתי. מכתבים מלאי פרגון, וגם מכתבים שניחמו (כנראה שממש הרגישו כמה שהייתי אומללה) ואפילו מכתבים מאנשים שהציעו לתת עזרה ממשית ובכלל, מכתבים מלאי אהבה! ושנית, שקיבלתי עזרה ועכשיו זה עובד! מי שהושיטה יד וליוותה אותי צעד אחר צעד היא בעלת הבלוג בישול בזול המוצלח, היא צילמה לי מסכים, הסבירה, הדגישה, נתנה לי שיעור בית, עד לסוף הטוב!
תודה מיוחדת לאורי מ- XNET שקישר בינינו!
 
לאט לאט אשתדל להעביר את כל המכותבים שלי למערכת האוטומטית, כנראה שאתחיל רק בשבוע הבא, שכן ביום רביעי הקרוב מתקיימים אצלי בע"ה צילומים עבור עיתון המשפחה (מי יכול לנחשב מה הנושא? רמז...זה ירוק)  ותמיד לפני צילומים "אין עם מי לדבר" מרוב שאני לחוצה שהכל יהיה על הצד הטוב ביותר, ואחרי זה אני "ריקה" כמו בלון שהוציאו לו את האוויר.
 
 
 
צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

השבוע אירחנו בסוכה זוג חתן וכלה לארוחת ערב. התלבטתי המון לגבי התפריט, לא רציתי להכין מעט מדי, ולא הרבה מדי, ולא חגיגי מדי, אבל גם לא פשוט מדי, רציתי בעיקר ארוחה שתהיה קלה ורעננה ולא פורמלית מדי. אז זה היה התפריט שהתקבל בסופו של דבר
 
מנה ראשונה:
כיכר פטה כבד עוף, צלוחית עם ריבת בצל ובגט קנוי (מתכון לריבת הבצל רשום למטה)
סלטים:
חציל קלוי על האש (קליתי ממש לפני שהם הגיעו), מוגש עם תחינה סמיכה
סלט כרוב, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ורימונים (מעולה)
סלט אבוקדו מעוך, עגבניות מגורדות, בצל ירוק והמון לימון
סלט עגבניות שרי, זיתים שחורים ופלפל ירוק חריף
עיקריות:
בצלים מולאים בבשר כבש, ברוטב שזיפים וטיבול עדין של בהרט (שוס, חבל שנגמר מהר)
עופות בתנור בתיבול עשבי תיבול טריים ושמן זית
פריזיאנים של תפוחי אדמה ובטטות בתנור (קרצתי מהם עיגולים יצא סוף הדרך) 
לקינוח:
מרציפן ביתי בצורת רימונים (יעל עיצבה, נשאר לי עוד קצת חייבת לצלם)
כוסות טפיוקה בחלק קוקוס עם קולי דובדבנים ויין
סופלה שוקולד מוגש בשקיקי פילו (הרכבתי ברגע האחרון עם הכלה )
 
היה נחמד מאוד!
 
ריבת בצל של חנהפ
רכיבים:
3בצלים גדולים חתוכים  לכפיסים דקים,
50 גר' חמאה  או מרגרינה או שמן
3-5 כפות  סוכר (לפי הטעם),
1 כוס יין  אדום (לפחות )
3-5 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל

אופן הכנה:
מזהיבים בצלים בחמאה
מוסיפים סוכר מקרמלים,
מוסיפים יין, בלסמי ותבלינים  ומצמצמים.
טועמים (לוקחים טעימה עם מזלג עושים המון פווווווו שלא תכבה הלשון ורק אז טועמים) ומתקנים לפי הטעם.
 
 
 רוצים להגיב? לשאול שאלות?
צרו קשר
צילום: מרילין איילון
לשבת הכנתי קוסקוס שמזמן לא הכנתי, היה תענוג כבר בשלב הבישול כשחתכתי את הירקות, כששרפתי את הירקות בשביל הסלטים, כשהסיר של המרק התמלא עד השפה ממש  - ריחות ומראות שהיו חסרים לי.
הפעם הרכבתי מרק על בסיס בשר בקר (לרוב אני מכינה עם עוף) ויצא ממש מעולה. רושמת מייד
 
הכנסתי לסיר לחץ קילו וחצי בשר שריר חתוך לקוביות גדולות, כיסיתי במים ובישלתי שעה.
בקוסקוסייר טיגנתי בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, הוספתי קופסה קטנה של רסק עגבניות וערבבתי היטב. הוספתי גזרים מקולפים, רבע ראש כרוב, דלעת לקוביות גדולות, גבעולי סלרי, קישואים ותפוחי אדמה קטנים, והקפצתי את הכל במשחה האדומה. הוספתי את הבשר עם המרק שלו, תיבלתי בזרעי כוסברה כתושים, זרעי כמון כתושים, אבקת מרק עוף (כן!), מלח ופלפל, עוד טיפה מים ובישלתי עד שתפוחי האדמה היו מוכנים. המרק יצא משובח ביותר, תענוג!
 
לצד הקוסקוס הכנתי כמובן קציצות בולט, סלטה משויה, מרמומה, סלט שומר עם הריסה וגם סלט "ערבי".
 
 

 
 
 
מקור הממתק
אחר פרסום הרשומה הקודמת  (הממתק של דנה) זרמו אלי המון מכתבים בנוגע למקור המתכון של הממתק של דנה, כל מכתב הצביע על מקור אחר - היה ממש משעשע.
יש שאמרו שהופיע ב "זמנים מודרניים", ויש שאמרו הופיע ב "מבשר", יש שאמרו שהמקור ב "עיתון המשפחה", ויש שאמרו המקור ממוסף "מותק".
מה שבטוח הוא פופולרי!

 
 
צילום שלי
 
כל מי שמכיר אותי כבר יודעת כמה אני אוהבת את הסדנאות של חברתי מלכי אדלר המוכשרת. (אפשר לקרוא כאן על הרשמים שלי מהסדנה הקודמת). הסדנות של מלכי, אני אומרת את זה בלב שלם, זה משהו מיוחד. קודם כל יש למלכי רצון גדול לנתינה - מלכי נותנת ברוחב לב מהידע שלה, רק קחו! בשל המיומנות הגבוה שלה בכל התחומים הנוגעים בקונדיטוריה יש בסדנה רצף של למידה אין סופית: שיטות עבודה מקצועיות, חומרי גלם מהמשובחים, כלי עבודה חדישים ומפתיעים, ובכלל אווירה מחשמלת של יצירה ויופי.
 
רבים מכם ביקשו ממני שהעדכן בבלוג על סדנאות חדשות  שהיא מעבירה  - אז הנה לוח הזמנים לזמן הקרוב
1/10 סדנת פטיפורים החל משעה 18:00
6/10 סדנת קינוחי כוסות החל משעה 18:00
9/10 סדנת עוגות ראווה החל משעה 17:30
20/10 סדנת שמרים החל משעה 18:00
29/10 סדנת מקרונים החל משעה 18:00
מחיר לסדנה (כ- 4 שעות) 250 שקלים
 
לפרטים והרשמה (הסדנאות מועברות בבני ברק)
 chocoladler@gmail.com, טלפון: 0544844331
 
מי מזהה את המקום?
 
 ואיזה מתכון יופיע ברשומה הבאה? רוצים להשפיע?
מנת סלמון מיוחדת או פאי גבינה עם פרי עונתי?
דג מושט מעולה או קינוח מקדאיף?
מנת הודו בריאה או בלונדיז שערורייתי?
כבדים בהגשה מגיגית או   עוגת שמרים בשתי מליות?
או אולי פיצה בהגשה שונה? ואולי מנה שהכנתי מ...........נקניקיות?

 
 רוצים להגיב? לשאול שאלות?
צרו קשר
 
המשך שבוע טוב, מרילין 

2 comments:

hadar ben-sade אמר/ה...

איזה פוסט שמח וכייפי!
ולהמשך - אני הכי בעד בלונדיז שערוריית!

The Cookie Fairy אמר/ה...

יאמממ זה נראה מעולה!
דווקא אחרי כל הארוחות הכבדות מאוד מתאים לי מאפה צמחוני שווה
גזרתי ושמרתי

חוצמזה ראיתי פירסום של מתכון שלך לפתע בלאישה והייתי מאוד גאה
בהחלט מגיע לך!
ובנוגע לאירוח המקסים בסוכה-
רק את יכולה לקרוא לזה "לא הכנתי יותר מדי" :)