צילום דן לב, סגנון דלית רוסו |
קינוח חלבי מפנק במיוחד בעל שיכבה קרמית ועשירה למטה וכדורי מלון בטעם
רענן מעלה. אפשר להכין מראש ולהגיש בגאווה בכל ארוחה חלבי.
כפית פריזיין הוא כלי מטבח המאפשר ליצור כדורים קטנים של פירות או
ירקות. אם אין כזה, אפשר לחתוך את המלון לקוביות קטנות בגודל אחיד.
מצרכים לפנה קוטה (כ-8 כוסות בנפח 150 מ"ל)
1 ליטר שמנת מתוקה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 מקל וניל
1 שקית ג'לטין (14 גרם) מושרת 20 דקות ב 1/4 כוס מים
מצרכים לסלט מלונים
1 מלון קטן בשל
3 כפות דבש
4 כפות מיץ לימון
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות נענע קצוצה
מכינים את הפנה קוטה: מכניסים לסיר בינוני את השמנת המתוקה,
הסוכר ומקל הוניל מחממים על אש בינונית עד שהשמנת מגיעה לסף רתיחה, מככבים ומשהים
20 דקות.
מוציאים את מקבל הוניל מהסיר, חוצים אותו לשניים, לאורך, מחלצים ממנו
את הזרעים בעזרת סכין ושמים אותם בסיר, עם השמנת.
מחממים שוב, הפעם עם הזרעים, מכבים, מוסיפים את הג'לטין המושרה,
מערבבים היטב, מכבים ויוצקים לתוך כוסות הגשה עד ל- 3/4 גובה. שומרים במקרר לפחות
6 שעות.
מכינים את סלט המלון: חותכים את המלון לחצי ומסלקים את הזרעים.
בעזרת כפית פריזיין יוצרים עיגולים קטנים ושמים אותם בקערה בינונית. מוסיפים לקערה
הדבש, הלימון, הג'ינג'ר והנענע ומערבבים. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
מגישים: שמים בכל כוס פנה קוטה מעט מכדורי המלון ומהמיץ ומגישים.
2 תגובות:
האם ניסית לעושות את זה פרווה אם שמנת ריצ?
במקרה הזה לא הייתי מנסה גירסה פרווה. הטעם של השמנת החלבית והוניל היא העיקר כאן.
את הסלט מלון אפשר להכין ולהגיש פרווה בנפרד, הוא מצויין. או להגיש על גלידה פרווה.
הוסף רשומת תגובה