~~ סדנת עוגות ראווה עם מלכי אדלר ~~

 
צילום: מרילין איילון

 
השבוע הצטרפתי לסדנת עוגות ראווה שהתקיימה אצל הקונדיטורית המוכשרת מלכי אדלר. זו לא הפעם הראשונה שאני מצרפת אליה - כבר הייתי ב 4 סדנאות אצלה ואני שוקלת לבקש כרטיס "הנוסע המתמיד"
(-:
 

מדלן דבש ומוס שוקולד לבן ופקאן - צילום זאבי אדלר
 

מלכי אדלר הנה קונדיטורית ושוקולטיירית מהשורה הראשונה, מוכשרת ומקסימה, משתלמת בהתמדה אצל מיטב השפים בארץ ובעולם:  אורן גירון, אסטלה, תומר כבירי, אלון גולדמן, ערן שוורצברדוג'וליאן אלברזה ( אלוף העולם בפטיסרי לשנת 2011 ) הם רק חלק קטן מהשמות שמהם מלכי למדה ועודה לומדת.

 
 
אני חייבת סכין כזו. צילום זאבי אדלר
 
התשוקה שלה למקצוע מביאה אותה לחשיפה מתמדת למגמות החדישות ביותר בתחום, ובאמת, כל פעם מלכי מפתיעה מחדש עם יצירות מדהימות בתחום הפטיפורים, פרלינים, קינוחי כוסות, עוגות, מקרונים, וגם ממתקים!
 
 
למלכי אדלר טור קבוע בעיתון "בקהילה" בשם המילה האחרונה שבו היא משתפת את הקוראים במתכוני עוגות וקינוחים מגוונים וברמות שונות, היא כותבת באתר הקונדיטוריה הישראלי "מנטקה", ומעבירה סדנאות מעלפות בבית שלה.
 
ממתק טורון: שוקולד לבן, מרמלדת פסיפלורה ועוד. זה היה  חלק מהכיבוד (-: צילום מרילין איילון
 
הסדנות של מלכי, אני אומרת את זה בלב שלם, זה משהו מיוחד.
קודם כל יש למלכי רצון גדול לנתינה - מלכי נותנת ברוחב לב מהידע שלה, רק קחו!
בשל המיומנות הגבוה שלה בכל התחומים הנוגעים בקונדיטוריה יש בסדנה רצף של למידה אין סופית: שיטות עבודה מקצועיות, חומרי גלם מהמשובחים, כלי עבודה חדישים ומפתיעים, ובכלל אווירה מחשמלת של יצירה ויופי.
 
 
 
מתחת לציפוי השוקולדי המבריק יש הפתעות (-: צילום: זאבי אדלר
טאדאם: מוס פטל מסתתר בפנים וגם שיכבה של פננסייר שוקולד. צילום: מרילין איילון

 
 

הסדנה ערכה 4 שעות, השתתפו בה אופות צעירות, בלבוסטיות מיומנות, שף קונדיטור, וגם פשוטי עם כמוני.
במהלך הסדנה עבדנו באינטנסיביות על 3 עוגות מרהיבות כאשר כל עוגה מורכבת בממוצע מ- 6 תתי מתכונים. 
כל תת מתכון כזה הוא גם אבן יסוד בתחום הקונדיטוריה (כגון קרם דיפלומט או פיננסייר אגוזי לוז) וגם משלב אלמנטים ייחודיים פרי יצירה של מלכי (שמעתם פעם על ספוג פיסטוק בסיפולוקס?)

 
צילום: מרילין איילון

 
 
כשיצאתי מהסדנה, חשבתי לעצמי, שבאמת, אין שום סיבה ללכת לסדנת קונדיטוריה במקומות אחרים, זה פשוט מיותר. מלכי מביאה אליה הביתה, בסדנאות, את הידע העשיר בתחום בצורה נעימה וסופר מקצועית. הכל כבר מרוכז שם.
 
בכל הסדנאות שבהן הייתי מלכי תמיד מפתיעה, תמיד נותנת את החשק להיכנס למטבח ומייד להתחיל ליישם, ההתלהבות שלה פשוט מדבקת!



קרם דיפלומט פרלינה, קרמו מנגו על שטרוייזל ופיננסייר לוז. צילום זאבי אדלר
את הקישוט הזה אני חייבת לשחזר בבית - מקום ראשון במחלקת רושם - צילום מרילין איילון

 
 
כשחזרנו הביתה, עם קופסה מלאה בתוצרים, הגיע השלב של הטעימות הרשמיות (לפני כן רק "גנבנו" מפה ומשם). אוח. כמה שזה טעים.
רק חומרים טובים, קרמים עשויים היטב , שילובים מופלאים, מרקמים מפתיעים. לא פלא שכולם בבית שמחים שאני הולכת לסדנה של מלכי - זה משתלם להם
(-: 
 
 
רוצים לראות עוד תמונות?

 
המקרון זה רק לקישוט: עוגת מוס שוקולד פטל. צילום: זאבי אדלר
 
 ועכשיו לאן? סדנה נוספת, כמובן - רק צריך לבחור
(-:
 
סדנת עוגות ראווה 20/8
~
סדנת ראש השנה 27/8
~
סדנת פטיפורים 23/7
~
סדנת קינוחי כוסות 17/7

לפרטים והרשמה אפשר לפנות למלכי. מי בא איתי?
 
 

 chocoladler@gmail.com, טלפון: 0544844331
 
צילום מרילין איילון


 

 




עוגה מופלאה שהוגשה בתוך כיבוד. ניראת תמימה..אבל איזה מרקם ! אמלה!!!. צילום: מרילין איילון
 


עוגת מנגו פרלינה : כל שיכבה - עונג! - צילום: מרילין איילון

 

5 תגובות:

לכבוד שבת אמר/ה...

puree, le praline-mangue, ca a l'air un truc de ouuufffff !!!! j'en veux !!!!
c'est elle la malki due la ganache chocolat brillante, qui contient de la gelatine ?

מרילין איילון אמר/ה...

vi c'est elle.

דבורה אמר/ה...

חני היצירות נראות מקסים ובטח גם טעים
במילה אחת וואןן

Unknown אמר/ה...

מה מחיר הסדנא?

Unknown אמר/ה...

מה מחיר הסדנא?