~~ עוגת בננות עם אגוזי לוז, ממרח בוטנים ושוקולד ~~

Gateau a la banane, noisette et chocolat






אצלי עוגות בננות תמיד נוצרות מבננות על סף מוות וכך גם נולדה עוגה זו.
 ידעתי שהעוגה אוהבת ממרח בוטנים בניסיון קודם עם העוגה הזו, שיערתי שאגוזי לוז יוסיפו מרקם וטעם מעניין, והוספתי קרם שוקולד מעל, כי היה לי ברור שאגוזי לוז אוהבים שוקולד.

בסופו של דברים נולדה עוגה שלא החזיקה חצי יום, נס אם הצלחתי לצלם אותה.


מצרכים
2 כוסות קמח
 1 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
4 בננות רכות מאוד, מעוכות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
רבע כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
1 כף  חמאת בוטנים
1 כוס אגוזי לוז חתוכים גס
2 ביצים

לציפוי שיש
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
3 כפות מים
50 גרם מרגרינה


הכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות


מכניסים לסיר קטן את הסוכר, הקקאו והמים ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס - כ- 2 דקות. מכבים, מוסיפים את המרגרינה, מערבבים עד שהיא נמסה ושומרים בצד.
מכניסים לקערה בינונית את כל מצרכי העוגה, מערבבים ויוצקים ל- 2 תבניות כיכר משומנות או מרופדות בנייר אפיה. יוצקים את הציפוי שיש בפס, במרכז העוגות וחורצים חריצים לעומק בעזרת סכין. אופים כ- 40 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע (נוגעים במרכז העוגה)



Gateau a la banane, noisette et chocolat



ingrédients
2 tasses de farine
  1 tasse de sucre
2 cuillères à café de poudre à pâte
4 bananes bien mûres, écrasées
1 cuillère à café d'extrait de vanille
1 cuillère à café de cannelle
¼ tasse de jus d'orange
½ tasse d'huile
1 cuillère à soupe de beurre de cacahette
1 tasse de noisettes hachées grossièrement
2 oeufs

creme chocolat
3 cuillères à soupe de sucre
3 cuillères à soupe de cacao
3 cuillères à soupe d'eau
50 grammes de margarine


préparation
Préchauffer le four à 180 degrés
Mettez un peu de sucre, le cacao et l'eau et cuire à feu doux jusqu'à ce que le sucre soit dissout - environ 2 minutes. Tourner, ajouter la margarine, remuer jusqu'à dissolution et mettre de côté.
Mettez dans un bol de taille moyenne tous les ingrédients du gâteau, mélanger et verser à deux moules à pain graissés ou recouverte de papier sulfurisé. Verser le glaçage de cette ligne, et déterminer le centre du gâteau avec un couteau de profondes rainures. Cuire au four environ 40 minutes ou jusqu'à ce gâteau soit ferme au toucher (toucher le centre du gâteau)





7 תגובות:

Yoel Schwarts אמר/ה...

אפשר כמויות מדוייקות בגרמים?
תודה

מרילין איילון אמר/ה...

יש הרבה ממירים ברשת, דוקא את העוגה הזו אני לו שוקולת, והיא תמיד מוצלחת.

אסתר אמר/ה...

האם אפשר להחליף מרגרינה בשמן??

מרילין איילון אמר/ה...

אין כאן מרגרינה.

מיכל אמר/ה...

האם יעבוד גם עם אגוזי פקאן ?

מיכל אמר/ה...

האם אפשר להחליף את האגוזים בשוקולד צ׳יפס?

מרילין איילון אמר/ה...

בהחלט!