Pieces de dattes et pistaches
טוב, יש בזה גם שומשום וגם אגוזים, אבל כבר לא היה מקום בשורה של הכותרת
(-:
כשגרנו בצרפת הייתה לאמא חברה בשם פנינה שכל פעם שהיינו מבקרות אותה הייתה מוציאה מהמקפיא מין נקניק כזה עטוף בנייר כסף. היא הייתה פורסת ממנו פרוסות דקות ומגישה לנו אותן בצלחת נאה. הפרוסות שילבו שפע של שקדים פיסטוקים ועוד, והכל דבוק היטב על ידי תמרים. כל ביס מעדן. לכבוד פורים, אמא ואני ניסינו לשחזר את המתכון כדי לפנק את הקרובים אלינו. הנה הוא. כל ביס מעדן.
מצרכים
500 גרם תמרים רכים, מסוג מג'הול, מגולענים
4 - 5 כפות דבש תמרים (סילאן)
100 גרם שומשום
100 גרם פיסטוקים טריים
100 גר אגוזי מלך קלופים
100 גרם שקדים
הכנה
קוצצים גס את הפיסטוקים, השקדים והאגוזים. מעבירים אותם לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות ל- 20 דקות. מצרפים את השומשום לתבנית ואופים עוד 20 דקות, בודקים מדי פעם שלא נשרף כלום. מוציאים ושומרים בצד.
מכניסים את התמרים יחד עם הסילאן לסיר רחב ומבשלים על אש קטנה תוך כדי מעיכה ועירבוב עד שהם רכים, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט סילאן. מכבים את האש, מוסיפים את האגוזים והשומשום לסיר ומערבבים היטב.
מחלקים את העיסה ל- 4 חלקים, שמים כל חלק על פיסת ניילון נצמד, סוגרים ומעצבים לנקניק מהודק. שומרים במקפיא עד שבאים אורחים אהובים.
פורסים כשעוד קפוא או חצי קפוא, מסדרים על צלחת יפה ומגשים אחרי 10 דקות בערך, זה מפשיר מהר.
גיוונים
אפשר לתבל, בשלב בישול התמרים, בכף קליפת תפוז, ואז תרגישו שאתם אוכלים מקרוד.
אפשר גם לתבל ב- 1/2 כפית זיזנביל יבש ו 1/2 כפית קינמון, ותרגישו את טעמה של החרסות.
בפעם הבאה אוריד מעט את שומשום לטובת תוספת אגוזים, עם כל הכבוד לשומשום.
מצרכים
500 גרם תמרים רכים, מסוג מג'הול, מגולענים
4 - 5 כפות דבש תמרים (סילאן)
100 גרם שומשום
100 גרם פיסטוקים טריים
100 גר אגוזי מלך קלופים
100 גרם שקדים
הכנה
קוצצים גס את הפיסטוקים, השקדים והאגוזים. מעבירים אותם לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות ל- 20 דקות. מצרפים את השומשום לתבנית ואופים עוד 20 דקות, בודקים מדי פעם שלא נשרף כלום. מוציאים ושומרים בצד.
מכניסים את התמרים יחד עם הסילאן לסיר רחב ומבשלים על אש קטנה תוך כדי מעיכה ועירבוב עד שהם רכים, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט סילאן. מכבים את האש, מוסיפים את האגוזים והשומשום לסיר ומערבבים היטב.
מחלקים את העיסה ל- 4 חלקים, שמים כל חלק על פיסת ניילון נצמד, סוגרים ומעצבים לנקניק מהודק. שומרים במקפיא עד שבאים אורחים אהובים.
פורסים כשעוד קפוא או חצי קפוא, מסדרים על צלחת יפה ומגשים אחרי 10 דקות בערך, זה מפשיר מהר.
גיוונים
אפשר לתבל, בשלב בישול התמרים, בכף קליפת תפוז, ואז תרגישו שאתם אוכלים מקרוד.
אפשר גם לתבל ב- 1/2 כפית זיזנביל יבש ו 1/2 כפית קינמון, ותרגישו את טעמה של החרסות.
בפעם הבאה אוריד מעט את שומשום לטובת תוספת אגוזים, עם כל הכבוד לשומשום.
Pieces de dattes et pistaches
Mettre au four (140 degres) 100 gr de pistaches, 100 gr d'amandes et 100 gr de noix coupees pour 20 minutes. Rajouter 100 gr de sesame et re-enfourner pour encore 20 minutes. reserver.
Cuir a petit feu 500 gr de dattes denoyautee (madjoul) avec 3 a 5 cac de sirop de datte (silan) jusque mou. Eteindre, rajouter les noix et bien melanger.
Repartir en 4, poser sur 4 morceaux de film et former des saucissons. Garder au congelo. Couper a moitier congeler et server decongler.
8 תגובות:
נשמע נהדר וקל . לשוחרי הבריאות אפשר לשים את תערובת האגוזים גם ללא קלייה מוקדמת ,תודה מרילין
שאלה. האם אפשר לקחת חבילת תמרים מעוכים,
או לקחת שלמים רגילים-רכים ואז תוך כדי הבשול...:
כן, בטח, אפשר אני בטוחה שיצא מצויין.
ניתן לצפות את הרולדה בשומשום קלוי ואז לפרוס לפרוסות דקות, אחרי ההקפאה כמובן.
רציתי לדעת במידה ואני משתמש אם התמרים המגולענים שמגיע בואקום האם גם אז אני צריך לבשל אותם או שזה חוסך את השלב הזה
יכול להיות. הבישול נועד לרכך כדי שיהיה להוסיף את ההפתעות בפנים. אחרת זה דחוס מדי.
בהצלחה!
טוב לאחר ניסיון גם התמרים בואקום צריכים בישול כפי שאמרת בכדי לרכך אותם טוב שיהיה ניתן לערבב את הכל לעיסה
הכנתי, בפריזר, טעמנו, מצוין
האם ניתן לפרוס ולשלוח לחייל בצבא?
במילים אחרות, חייב קירור?
הוסף רשומת תגובה