~~ מכתב מהמטבח שלי, מתכונים ועוד~~


בס"ד
ערב טוב!
 
הכנתם פעם בבית בשר כבוש? נשמע לכם מסובך? אז זהו, שזה ממש ממש לא!
הנה מתכון נהדר פרוסות בשר נהדרות, לכריכים, סלטים ועוד: נקניק ביתי מחזה בקר / קורנדביף
 
את הבשר אני מתחילה כבר היום להכין כדי שיוכל להשתלב במשלוח המנות שלנו.
 
כן, ניראה שגיבשתי כבר כיצד יראו משלוחי המנות העיקריים שלנו
 פרוסות בשר כבוש (אני צריכה לחשוב כיצד לארוז אותם)
בירה
ג'בטות טריות ביתיות
 
~~ משנכנס אדר ~~
 
לכבוד ראש חודש אדר (יום ראשון) אני מכינה את הנגלה הראשונה של אוזני המן. גם השנה אני נאמנה למתכון מעולה, גם של הבצק וגם של המלית
 
הבצק: נמס בפה ובניחוח תפוז נפלא, אמא של תמר האחרת

1/2 2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 חלמונים
2-4 כפות מיץ תפוזים טרי
שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, המלח הסוכר וגרד התפוז ומערבבים. מוסיפים את החמאה (או המרגרינה) ומעבדים עד שהבצק הופך לפירורים. מוסיפים את החלמונים ומיץ התפוזים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק. אם הבצק מעט יבש מוסיפים עוד מעט מיץ תפוזים (כף או שתיים). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים. מרדדים, קורצים עיגולים, שמים חצי מלית במרכז העיגול (כמות המלית תלויה בגודל האוזניים כמובן), יוצרים צורה של אוזן, מסדרים על מגש ואופים כ- 15 דקות או עד שהן מתחילות להזהיב. אפשר לפזר אבקת סוכר כשהן קרות.
 
מלית פרג לימונית
בסיר קטן מביאים לרתיחה 3/4 כוס מים עם 3/4 כוס סוכר, 50 גרם חמאה (או מרגרינה) וקליפה מגורדת של לימון שלם. מוסיפים 2 כוסות פרג וכפית סולת ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהכל מסמיך מאוד. מכבים, מוסיפים 2 כפות דבש, חופן צימוקים מושרים במים חמים שעה ומסוננים, מערבבים ומצננים.
 
 
~~ פירה רך כמו עננים ~~
 
למדתי שפירה הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על ידי הקטנים שלי ולכן אני משתדלת לפנק אותם פעם בפירה רך וטרי. בזמנו כשבעלי קנה לי את הקנווד החדש (אחרי שהקודם עלה באש ..אל תשאלו) קראתי בהוראות שאפשר להכין בו פירה.
 
 השבוע, כשתפוחי האדמה סיימו להתבשל במי מלח והקנווד ישב בדד על השיש החלטתי לנסות ויצא מושלם: מוסיפים ממי הבישול של תפוחי האדמה תוך כדי סיבוב ה-וו והפירה גם נמעך וגם נפתח למקרם עננים (מוסיפים כמובן חמאה / מרגרינה / שמן, כל אחד לפי בחירתו).
 
                     ~~ אז שברתי את המבטח ~~
 
 
השבוע טליתי ווילונות במטבח החדש. המטבח עדיין לא גמור, אבל טליתי ווילונות, וזה אומר שבכל זאת התקדמנו לא רע. במכתבים הבאים אספר לכם על התהליך

למה שברתי את המטבח?
מה הדברים החשובים שרציתי שיהיו במטבח החדש
מה היו הבחירות שלי בכל שלב ושלב
וכמובן כיצד ניראה מהטבח עכשיו, כיצד מאורגנים הארונות ועוד.

אז נתחיל..למה שברתי את המטבח?  למטבח הקודם היו הרבה ליקויים

הגובה שלו: המטבח היה הרבה מדי גבוה עבורי, כפי שפעם כתבתי: " הרבה יותר גבוה מהסטנדרט, עבור אישה שהיא הרבה יותר קטנה מהסטנדרט"


החיבור בין השיש לקיר הלך והתרופף עד שנוצרו במקומות רבים מרווחים של עד 2 ס"מ. במרווחים אלו נזלו מים מאחורי הקיר, נפלו חפצים ועוד.

ה"צוקל" שחיבר בין הרצפה לארונות הלך התנפח והתפתל עם הזמן עד שהוא כבר לא נתפס על הרגליים של המטבח

 כל המגירות העליוניות של המטבח היו נמוכות מדי עד שאף כלי עזר לא יכל להיכנס שם, לא מצקת ולא כוס, לא קופסת תבלינים ואפילו ערימת מזלגות שלא הנחה בסדר מופתי תקעה את המגרה.
 
 

 
לא היה מקום למדיח שאמא רצתה לקנות לי במתנה

המזווה שכל כך אהבתי בתחילת הדרך הסתבר כמחסן לבלגן שדורש תחזוקה תמידית בגלל חוסר חלוקה פנימית ומעבירים צרים.
החיבור בין הכיור (מנירוסטה) לשיש כבר בתחילת
הדרך לא היה טוב (הם פשוט לא התחברו!) ונזלו דרכם מים לארונות

אבל מה ששבר אותי, בסופו של דבר, זה כשהתנור התנפץ לרסיסים, כך, פתאום. אמרתי די.
לפני שנה בדיוק פרסמתי את מאפה השמרים הטעים הזה. בשבוע שעבר הכנתי אותו שוב, ונזכרתי למה אז, כל כך אהבנו אותו.
 
המאפה נימוח, שופע בקרם שקדים מעולה וניחוח משכר של לימון, בעיניי, אחד הטובים!  במהלך האפיה חלק גדול מהקרם נספג בתוך דפי השמרים וכך מעשירים אותו בטעם נפלא. הנוכחות של השקדים הפרוסים חותמת את הכל עם נגיעות פריכות וטעם נהדר
 
סדנת סודות המקרון  אצל מלכי אדלר / לא לפספס!







 


 



חברתי הקונדיטורית המוכשרת 
מלכי אדלר מעבירה סדנת מקרון. הסדנה תתקיים ביום ראשון    10/02/13 בשעה 18:00 בבני ברק, עלות הסדנה 220 ₪
להרשמה ופרטים נוספים אפשר לפנות ישירות אליה: 
chocoladler@gmail.com, טלפון: 0544844331
  
מלכי אדלר הנה הקונדיטורית והשוקולטיירית מהשורה הראשונה, מוכשרת ומקסימה, משתלמת בהתמדה אצל מיטב השפים בארץ ובעולם וחשופה למגמות החדישות ביותר בתחום. 
 
בסדנאות של מלכי נחשפים למיטב השיטות עם מיטב החומרים, אני מאוד ממליצה, אם לא היה לי אירוע באותו יום בבדאי שהייתי נרשמת!
כאן תוכלו ליראות את אלבומי התמונות שלה(קינוחים, פטיפורים ועוד) ושלא יהיה לכן ספק...זה לא רק יפה!! זה מעדני גן עדן – באחריות!
 
בשורות טובות!
מרילין
 
 
 
 
 

 
 
 

2 תגובות:

אתי אמר/ה...

הי מרלין בוקר טוב,
פעם אחת הכנתי בשר כבוש בבית יצא טוב אבל יש לקנות בשר כבוש ב"חצי חינם" מוכן לבישול יוצא מאוד טעים.

הדר אמר/ה...

זה ענק! לזכור לצלם לפני שמנקים את השברים!