Mousse de coco et chocolat sur brownies
עוגה נהדרת שהכנתי בפעם הראשונה בחגים ולאור ההצלחה והביקוש עוד כמה וכמה פעמים (גם למשלוחים). יש בה 3 פעמים שוקולד: פעם בבראוניז לח ודביק, פעם במוס משיי ועוד פעם בגנאש עשיר, ויש בה, באמצע, שיכבה עבה ומכובדת של מוס קוקוס שכבר סיפרתי על נפלאותיו כאן.
~
העוגה גם טובה מאוד בגירסתה הפרווה.
~
מתאים לתבנית 26 או 28
~
בקיצור נמרץ, שלבי ההכנה
מכינים ברואניז אופים אותו בתבנית ומצננים
מכינים מוס שוקולד, יוצקים אותו לתבנית, מעל הבראוניז המקורר ומפקיאים לשעתיים
מכינים מוס קוקוס, יוצקים על המוס שוקולד הקפוא ומקפיאים לשעתיים
מכינים את הציפוי, יוצקים על המוס קוקוס וזהו.
(-:
~
בקיצור נמרץ, שלבי ההכנה
מכינים ברואניז אופים אותו בתבנית ומצננים
מכינים מוס שוקולד, יוצקים אותו לתבנית, מעל הבראוניז המקורר ומפקיאים לשעתיים
מכינים מוס קוקוס, יוצקים על המוס שוקולד הקפוא ומקפיאים לשעתיים
מכינים את הציפוי, יוצקים על המוס קוקוס וזהו.
(-:
מצרכים לבראוניז (מבוסס על מתכון שפורסם כאן לפני מספר שנים)
100 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם שוקולד מריר
150 גרם סוכר רגיל (3/4 כוס)
40 גרם סוכר חום (רבע כוס)
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
60 גרם אגוזים טחונים או קמח רגיל או קמח מצה
1.5 כף קקאו
מצרכים למוס שוקולד (מתכון של מלכי אדלר)
130 גר' שוקולד מריר
150 גר' שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
225 גר' שמנת מתוקה להקצפה (אפשר פרווה)
מצרכים למוס קוקוס (מתכון של מלכי אדלר)
8 גר' ג'לטים מושרה ברבע כוס מים 20 דקות
400 גר' חלב קוקוס (פחית) או מי קוקוס או קרם קוקוס
100 גר' סוכר
4 חלבונים
250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
100 גר' סוכר
4 חלבונים
250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
מצרכים לגנאש שוקולד (עממי)
150 גר שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
150 גרם שוקולד מריר
מכינים את הבראוניז: מחממים את התנור לחום
בינוני - 175 ו מרפדים את התבנית בנייר אפיה
ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי עד שהם נמסים לגמרי
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר, הביצים והוניל וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד
מוסיפים את הקמח (או שקדים טחונים) והקקאו ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה. יוצקים לתוך תבנית (28 או 26) מרופדת נייר אפיה או משומנת, אופים 20 דקות
ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי עד שהם נמסים לגמרי
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר, הביצים והוניל וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד
מוסיפים את הקמח (או שקדים טחונים) והקקאו ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה. יוצקים לתוך תבנית (28 או 26) מרופדת נייר אפיה או משומנת, אופים 20 דקות
ומצננים היטב.
מכינים את המוס שוקולד: מרתיחים 150 גר' שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד, משהים כדקה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מקררים מעט לחום גוף, מקציפים 225 גר' שמנת מתוקה, מקפלים אותה לתערובת השוקולד, יוצקים לתבנית מיישרים ומקפיאים לשעתיים.
מכינים את המוס קוקוס: מחממים על בן מרי את הג'לטין עד שהוא שקוף. מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים, מוסיפים את הג'לטןי המומס ומערבבים. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, מקפלים לתוך תערובת הקוקוס, יוצקים על לתבנית, על המוס שוקולד ומקפיאים לשעתיים.
מכינים את הגנאש: מרתיחים את השמנת המתוקה, יוצקים על השוקולד, משהים כדקה, מערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה ויוצקים על עוגה, מעל המוס קוקוס.
שומרים במקרר, מגישים אחרי 8 שעות קירור ומיצוק. אפשר לשמור במקפיא ולהוציא למקרר לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה.
moule 26 ou 28.
faire des brownie comme la, mais avec les proportioon suivante
100 gr beurre, 100 gr de chocolat noi, 150 gr de sucre blanc, 50 gr de sucre brun, 2 oeufs, 1 cac d'essence de vanille, 60 gr de farine ou poudre de noix, 1.5 cas de kko. refroidir.
faire une mousse de chocolat: rechauffer 150 gr de creme, verser sur le chocolat, melanger et laisser refroidire a temp ambiante. monter en chantilli 225gr de creme, melanger avec la creme chocolat et verser sur les brownies. congeler pour 2 heures.
faire un mousse de coco comme ecrit la, mais en double. verser sur la mousse de chocolat et congeler 2 heures.
faire une ganash avec 150 gr de creme et 150 gr de chocolat noir et verser sur le gato. refroidire 8 heure au frigo avant de servir ou garder au congelateur.
~
קרן שלחה לי את העוגה שלה..תראו איזה מדהימה! היא ערכה מספר שינויים, אפשר לקרוא בהערות למטה
קרן, על העוגה והצילום - שאפו!
25 תגובות:
היי,נראה מהמם,מה ההבדל בן שמנת מתוקה לבן שמנת מתוקה להקצפה?זה לא אותו דבר?
היא פשוט מיועדת להקצפה באותו מתכון. יש פעמים שמנת, חלק עובר חימם וחלק להקצפה. זה אותה אחד, שני יעודים.
את הבראוניז אופים בתוך תבנית העוגה?
כן, הוספתי את זה עכשיו למתכו, באמת שכחתי לרשום מה עושים עם עיסת הבראוניז, תודה.
מרלין היי את מוכשרת עד טירוף . אבל אני רוצה שתסבירי גם את הרכבת העוגה דילגת ?
יצירה מדהימה, מורידה בפנייך את הכובע!!!
המון מחמאות על התוצאה הסופית אבל, הלו! למה לכתוב מתכון בצורה חובבנית?! חבל על השקעה של בני אדם וחומרים יקרים נכון?
מה עושים עם הג'לטין. איפה בדיוק מוסיפים אותו? כמה טעויות במתכון אחד?
נכון! חובבנית!! אם הייתי יכולה הייתי מפטרת את עצמי!!
מרילין לגבי הוספת חלב הקוקוס לקציפת החלבונים, לפי הנסיון הרב שיש לי באפייה, נדמה לי שערבוב החלב פשוט יחסל את כל הנפח הקציפתי או שמא אני טועה? תודה רבה על המתכון שנשמע ונראה מעולה!
מתכוונת להכין עוד היום בלי נדר..
כן, יש על מה לחשוש, וגם אני כשכל פעם מוסיפה את החלב קוקוס אני שואלת את עצמי איך 2 המסות יקבלו אחת את השניה, אבל זה בסדר, הכנתי את זה המון פעמים וקציפת החלבון שורדת יפה והמרקם טוב מאוד.
השכבה התחתונה כבר מוכנה, לגבי המוס קוקוס: מצאתי במכולת 'מי קוקוס' ו'נוזל קוקוס' - מי מהם זה 'חלב קוקוס'?
תודה,
הדר
שניהם בסדר, למעשה אף אחד מהם אינו ממש חלב קוקוס כמו שאנחנו חושבים.
אז אני אקנה מה שיותר זול... ;-)
וואי וואי וואי, איזו שחיתות!
עוגת הורסת :)
אני לא רוצה לאכול ביצה חייה. איך אפשר לוותר על החלבונים במוס קוקוס?
החלבון המוקצף נותן לעסק את המרקם של מוס אוורירי. אם מוותרים עליו מקבלים מרקם שהוא יותר בכיוון של קרם, שזה גם טעים.
מרילין יקרה שלי, אמרת שהעוגה מעולה בגרסתה הפרווה. איך את מרתיחה קצפת צמחית? אני יודעת שאסור... את יכולה לעדכן אותי בבקשה אם באמת הכנת את מוס השוקולד על ידי הקצפת הקצפת הפרווה? ובאיזה סוג את משתמשת? השף הלבן?
אני מחכה מהר לתשובה. תודה.
אגב, כדי שלא לפגוע בקצפת החלבונים אני חושבת שאפשר לערבב קודם את הג'לטין עם חלב הקוקוס ורק אחר כך לאחד עם החלבונים. לא יותר טוב? מאשר לשפוך שתי תערובות מימיות ונוזליות לתוך החלבונים המוקצפים? מה אומרת????
כן, למעשה הכנתי את העוגה הזו רק בגרסת פרווה, כי היא יועדה תמיד לחגים ואירועים בשרים אחרים. אני משתמשת בריץ לקצפת ולא ראיתי שום בעיה!
לערבב את הגלטין לפני זה נהדר לדעתי. גם בלי יצא לי מעולה.
בהצלחה!
האם קרם קוקוס עובד כאן אני לא רואה בשום מקום חלב קוקוס רק נוזל או קרם ?
עובד נהדר, אפילו עוד יותר טוב.
זהו! מוכן!
איזו עוגה מופלאה!!!!
הבעיה: בטח אחרי שיטעמו מחר, ירצו שאכין אותה עוד ... ;-)
זה מה שקרה בפעם הראשונה שהגשתי אותה לחברות שלי לרגל יומולדת של אחת החברות...כולם הכריזו שגם להם יש יומולדת בשבועות הקרובים!
הכנתי את העוגה ויצאה פשוט מטריפה!
מה שכן, ערכתי בה שינויים מעטים :
לפי מה שקראתי בתגובות,פחדתי להוסיף לקציפת הביצים את נוזל הג'לטין ואת נוזל קרם הקוקוס כדי שזו לא תקרוס אז בקערה נפרדת ערבבתי את קרם הקוקוס עם 100 גר' קוקוס טחון דק (כך התקבל מוס עם עוד יותר טעם קוקוסי) ואת התערובת הזו יצקתי בעדינות על קציפת החלבונים וערבבתי בעדינות כדי שלא לשבור את הקצף.
את הג'לטין המומס הוספתי לקצפת שהקצפתי אחר כך בזילוף דק תוך כדי עבודת המיקסר. ואת שתי התערובות איחדתי אחר כך יחד. זה השינוי. וגם את הקישוט שיניתי במעט. יצא טעייים!
תודה רבה לך ולמלכי!
שבת שלום
מרילין- תודה על המחמאות. שכחתי לציין כי שינוי נוסף היה שהכפלתי את מרשם הבראוניז, היות והתבנית היתה מס' 28,לא רציתי שתצא לי שכבה נמוכה מאד.
ממליצה בכל פה להכין את העוגה. מוס הקוקוס הוא אחד הדברים הכי טעימים שיש. פשוט מתכון גאוני. הולכת להכין גם לשבת הזו בלי נדר
היי!
המתכון נראה טעים מאוד, רק בעיה קטנה... אני מעדיפה שלא להשתמש בביצים חיות בעוגה. יש אפשרות להחליף במוס קוקוס את החלבונים בשמנת מתוקה?
הוסף רשומת תגובה