Mousse de mangue ou mousse de coco, sur salade de fruit - recette en francais plus bas.
המרקם של המוס פשוט נפלא, ממש עננים בפה.
הגשתי את הקינוח הזה לערב חג ראשון כי..
רציתי קינוח קליל עם נגיעה רעננה, רציתי קינוח על בסיס פירות ושיהיה גם מפנק, וגם רציתי משחק של מרקמים כדי שלא ישעמם.
~
הפעם 2 קינוחים ברשומה אחת, ואם רוצים אפשר ליצור קינוח שלישי, ואפילו רביעי. מייד אני מסבירה.
בתמונה למעלה, רואים מוס קוקוס. מעדן.
בתמונה למטה, רואים מוס מנגו. מעדן. וגם הוספתי לו קדאיף.
את שניהם עושים לפי אותו מתכון ממש, אתם תראו לפי רשימת המצרכים.
הנה התמונה - מוס מנגו + קדאיף. תמונה לא כל כך מוצלחת, המצלמה הייתה מכוונת לא נכון ולא שמתי לב. אבל זאת בכל זאת תמונה.
אז איך מכינים עוד קינוח שלישי או רביעי?
משלבים ויוצרים קינוח בתוך קינוח. למשל, מכינים מוס מנגו ממולא במוס קוקוס (או ההיפך!). קלי קלות.
קודם כל מכינים מוס קוקוס, לפי ההוראות, ויוצקים אותו לתבניות אישיות שהן קטנות. כמה קטנות? מספיק קטנות כדי שהמוסים הקטנים ייכנסו לתוך תבניות גדולות יותר בלי שיבלטו. את המוסים הקטנים האלו, מקפיאים.
קודם כל מכינים מוס קוקוס, לפי ההוראות, ויוצקים אותו לתבניות אישיות שהן קטנות. כמה קטנות? מספיק קטנות כדי שהמוסים הקטנים ייכנסו לתוך תבניות גדולות יותר בלי שיבלטו. את המוסים הקטנים האלו, מקפיאים.
אחר כך מכינים מוס מנגו, בדיוק אותו מתכון, רק עם מנגו. את המוס הזה יוצקים לתוך תבניות אישיות גדולות, עד -3/4 גובה, ואז מוציאים מהמקפיא את מוס הקוקוס הקפוא, מכניסים אותו בפנים, מכסים היטב במוס מנגו שלא יראו שיש הפתעה בפנים ומקפיאים את הכל. מוס בתוך מוס. שוס!
כאן בתמונה רציתי שתראו שיש בפנים מוס קוקוס, אבל התמונה לא מספיק טובה ולא רואים. חבל.
אפשר להכין מראש? כן!
--> את הקדאיף אפשר להכין המון זמן מראש ולשמור בקופסא סגורה היטב במקפיא. מתי שצריכים, שולפים אותם מתוך הקופסה ומקשטים כל קינוח. חופן קדאיף הופ, כל קינוח מקבל שדרוג רציני!
--> גם את המוס אפשר להכין המון זמן מראש ולשמור במקפיא. אני שומרת אותם סוגרים היטב, כל יחידה סגורה היטב בנפרד ב- 2 שכבות של ניילון נצמד, ובין 2 השכבות מדבקה "מוס מנגו פרווה". מתי שאני רוצה אני מוציאה מהמקפיא, מקלפת, מניחה על צלחת הגשה ושומרים במקרר עד להגשה. יש שיעדיפו לאכול אותו קפוא, ישר מהמקפיא, אנחנו דוקא אוהבים אותו מופשר, קר, וכך המרקם שלו בא לדי ביטוי כמו שצריך.
--> אז מה נשאר? את הסלט אפשר להכין מספר שעות מראש ולשמור בקופסה סגורה במקרר. את עלי הנענע אני שומרת במים קרים מאוד, בתוך כלי קטן. הם נשמרים כך נהדר.
טוב עכשיו המתכון של המוס. תבחרו לבד אם להכין מוס מנגו או מוס קוקוס, או את שניהם ולשלב ביניהם.
מצרכים לקדאיף
חבילת קדאיף מופשרת לילה שלם במקרר (לא נשתמש בכל)
ספריי שמן, או מעט שמן ומכחול
שקית סוכר וניל
מצרכים למוס, מתכון של מלכי אדלר, מתאים ל- כ 12 תבניות שקעים בנפח חצי כוס בערך - עדיף סיליקון
4 גר' גלטין מושרים ב רבע כוס מים ל- 15 דקות
2 חלבונים
50 גרם סוכר
200 גרם גרם מנגו מרוסק (כוס ח"פ מלאה) או 200 גרם חלב קוקוס או קרם קוקוס
125 גר שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
לסלט פירות
1 מנגו חתוך לקוביות
1 מיץ מתפוז
מעט גרגירי רימון
תוכן של 2 פסיפלורות (לא חייב)
סוכר לפי הטעם
להגשה
עלי נענע רעננים
מכינים את הקדאיף: מכסים תבניות אפיה בנייר אפיה, מכסים את התבנית בשיכבה אחידה של שיערות קדאיף, מרססים מעט שמן, או מברישים בעדינות, מפזרים בוכר וניל ואופים בתנור על חום של 180 מעלות עד שהם זהובות יפה. מצננים, שוברים לחלקים בינוניים ושורים בקופסה סגורה, אפשר במקפיא.
מכינים את המוס: מחממים את הג'לטין עד שהוא שקוף (זהורות לא להרתיח) ושומרים בצד. מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מקפלים פנימה את מחית המנגו או חלב הקוקוס. מקציפים את השמנת ומוסיפים לתערובת הפרי. מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים, יוצקים לכלים אישיים ומקפיאים עד לשימוש.
מכינים את הסלט פירות: מערבבים את כל המרכיבים (טועמים כדי לבדוק את מידת המתיקות, חמיצות הרצויה) ושומרים בכלי סגור במקרר.
מגישים: מסדרת את המוסים בכלי הגשה אישיים, יוצקים כף או 2 כפות מסלט הפירות, סביב סביב, מקשטים בקדאיף ובעלי נענע טריים.
mousse de mangue ou noix de coco avec kadaif et salade de fruit
- les kadaifs: mettre une fine kouche de kadaif su un plato recouvert de papier sulfurer, huiler avec un spray a l'huile, soupouderre de sucre vanille et enfouner a 180 jusque jolie coloration caramelle. refroidir et garder en morceau dans une boite. peux se congeler.
- .La mousse de mangue ou fraise: fondre 4g de gelatine dans 1/4 de
verre d'eau. Monter en neige 2 blancs d'oeufs avec 50 gr de sucre, rajouter
200g de puree de mangue ou lait de coco , melanger, incorporer la gelatine, bien melanger, monter
en chantilli 125 ml de creme, melanger a l'apareil et verser dans des moule individuels. garer au congelateur. mettre au frigo (sur l'assiete de service) qq heures avant de servir.
- la salade: melanger 2 mangues coupee en morceau, 2 fruits de la passios, des graine de grenades, du jus d'une orange, sucrer celon le gout et garder au frait.
- servir la mousse avec a cote la salade de fruit et decorer avec des kadaif ecrasee et des feuilles de menth fraiche.
3 תגובות:
מרילין יקרה
מה דעתך על מלון?
שווה לנסות!! ספרי איך היה
(-:
האם אפשר לוותר על הג'לטין?
הוסף רשומת תגובה