~~ צלי עוף פיקאנטי בעלי סלק וחומוס ~~

poulet au feuille de blettes et poix chiche, recette en francais plus bas.
 
באמת שחבל לשמור את הסלק עלים רק לראש השנה! את התבשיל הזה מכינים בכלום עבודה, והתוצאה הסופית ממש נהדרת: שילוב החומוס ועלי הסלק (מונגולד) בתוך הרוטב שבו מתבשל העוף עושים את כל ההבדל - התוצאה הסופית היא צלי עשיר בטעמים ומתובל היטב. 
אורז לבן על יד וזהו.
אוהבים תבשילים אם סלק עלים? יש כאן עוד כמה דברים טובים, כדאי לנסות!

 
מצרכים
1 בצל גדול קצוץ
6 מנות עוף (כרעיים או כל חלק אחר שאוהבים)
שמן לטיגון
1 צרור עלי סלק שטוף קצוץ, עלים וגבעולים
1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
1 קופסה של גרגירי חומוס משומרים - גרגירים ומי שימורים
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
אפשרות: מיץ מחצי לימון (כ- 2 כפות מיץ לימון)
 
הכנה
מטגנים את הבצל במעט שמן עד לצבע שקוף כ- 5 דקות, מוסיפים את העוף מטגנים אותו יחד עם הבצל עוד 10 דקות עד לצבע זהוב מכל צד. מוסיפים את שאר המצרכים, מביאים לרתיחה, מכסים, מבשלים על אש קטנה שעה. אם רוצים, אפשר להוסיף את מיץ הלימון לקראת הסוף, אצלנו מאוד אוהבים!


poulet au feuille de blettes et poix chiche

Revenir 1 oignon emince 5 minutes, rajouter 6 morceaux de poulet et frire encore 10 minutes. rajouter 1 bouquette de feuille de blette coupe en morceau (blanc et vert), 1/2 bouquet de persil, 1 boite de poix chiche + le jus, 1 cac de curcum, 1 cac de paprika doux, 1 cac de marak of sel et poivre. porter a ebulition et cuir 1 heure a petit feu, couvert. rajouter le jus d'un citron avant de servir (facultatif)


 

תגובה 1:

יד 0 אמר/ה...

החומוסים נראים ממש טוב ...