~~ עלי גפן ושזיפים ממולאים אורז בשר יין ודבש ~~

Feuilles de vigne et pruneaux farci a la viande sauce au vin et miel.

 
 
עלי גפן אלו מאוד שונים ממה שאני מכינה בדרך כלל. 
מנה טעימה מאוד ומפתיעה בזכות היין המתוק שמתבשל יחד הממולאים בסיר, ממש מוצלח! אצלי כולם כבר התחילו לקרקר סביב הסיר עוד לפני סיום הבישול, הריח שהתפזר במטבח לא נתן לאף אחד מנוחה.
 
 
 
 
 המתכון המוקרי של אלינוער רבין  מתוך ספר שהוציאה רשת שופרסל - אצלי עם מספר שינויים.
 
 
 
 
 
מצרכים
צנצנת עלי גפן
20 שזיפים מיובשים מגולענים
2 בצלים פרוסים
2 עגבניות פרוסות
כוס עלי נענע קצוצים
2 לימונים פרוסים
כוס וחצי יין מתוק
כוס וחצי מים או ציר בקר
כף דבש
 
 
למילוי:
250 גרם בשר טחון
כוס אורז שטוף
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כפית קינמון
חצי כפית הל טחון
מלח ופלפל שחור
 
 
מערבבים את כל מצרכי המילוי ומממלאים את עלי הגפן והשזיפים.
בסיר רחב מסדרים שיכבה בבצלים הפרוסים ומעליהם מסדרים את עלי הגפן והשזיפים הממולאים, בצפיפות. מכסים בשכבת עגבניות, שכבת נענע ושכבת לימונים. יוצקים את המים  היין והדבש, מביאים לרתיחה, מניכים את האש, מכסים ומבשלים שעה. מכבים ומשהים עוד 15 דקות לפני הגשה.
 

Melanger 250 gr de viande hachee, 1 verre de riz lave, 1/4 de cas de muscade, 1/2 cac de cardamon, 1/2 cac de canelle, sel et poivre. Farcir 60 feuilles de vigne et 20 pruneaux denoyaute. Couvrir une casserol de oignons en tranche, poser les feuilles et le pruneaux par dessus, recouvrir de 1.5 verre de vin rouge sucre (du kidoush) et 1.5 verre d'eau, sel et poivre, 1 cas de miel, porter a ebulition, couvrir, baisser le feu et cuir 1 heure. eteindre et laisser couvert encor 15 minutes.











3 תגובות:

Anat Barak אמר/ה...

נראה נהדר!!!

The Cookie Fairy אמר/ה...

אחחח זה נראה מדהיםםםם!
מכינה תמיד רק את הגירסה הצמחונית,
ממש עשית לי חשק לנסות.
שנה טובה ומתוקה יקירה

צימרים אמר/ה...

מעולה